[A6 C4] Renowacja wnętrza i drewno
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[A6 C4] Renowacja wnętrza i drewno
Witam. Mam 4 zasadnicze pytania.
1. Czym odnowić wnętrze samochodu? Chodzi mi o kierownicę, półkę tą nad deską rozdzielczą (z czego ona jest? plastik to nie jest, skóra też nie) Czym to pielęgnować, żeby nadać temu dawną prawdziwą czerń.
2. Czym wypolerować wszystkie plastiki? Klamki przyciski itd.
3. Gdzie mogę dostać drewno do środka? Chodzi mi o listwy, wiecie, te na drzwiach itd. ÂŻeby były w rozsądnej cenie, a nie 100zł za sztukę no i jak to założyć : )
4. Finally. Czy opłaca się robić skórę do samochodu bez klimy? Tylko dmuchawa? Chodzi mi o ergonomię, jak i wygodę (pocenie się itd)
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi : )
1. Czym odnowić wnętrze samochodu? Chodzi mi o kierownicę, półkę tą nad deską rozdzielczą (z czego ona jest? plastik to nie jest, skóra też nie) Czym to pielęgnować, żeby nadać temu dawną prawdziwą czerń.
2. Czym wypolerować wszystkie plastiki? Klamki przyciski itd.
3. Gdzie mogę dostać drewno do środka? Chodzi mi o listwy, wiecie, te na drzwiach itd. ÂŻeby były w rozsądnej cenie, a nie 100zł za sztukę no i jak to założyć : )
4. Finally. Czy opłaca się robić skórę do samochodu bez klimy? Tylko dmuchawa? Chodzi mi o ergonomię, jak i wygodę (pocenie się itd)
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi : )
Może ktoś zna lepszy sposób, ja myślę, że co do nadania czerni to chyba zwykły plak wystarczy, psiknij dużo i nie wycieraj przez parę godzin niech trochę się wchłonie, pózniej wytrzyj szmatką i znów psiknij. 2-3 takie zabiegi i powinno być git.
Dekory drewniane znajdziesz na allegro, czasami trzeba poczekać, aż wkońcu się trafi. Ja kupiłem cały komplet (ciemne drewno) w idealnym stanie za 200zł. Możesz też poszukać na jakimś szrocie itd. Montuje się je bardzo łatwo, Dekory z tyłu mają takie "kołki"(foto niżej) i wystarczy kilka dziurek w odpowiednich miejcach. Efekt jest super.
Co do skóry bez klimy, to będziesz się męczył, szczególnie w piękne słoneczne dni, mokra plama
Dekory drewniane znajdziesz na allegro, czasami trzeba poczekać, aż wkońcu się trafi. Ja kupiłem cały komplet (ciemne drewno) w idealnym stanie za 200zł. Możesz też poszukać na jakimś szrocie itd. Montuje się je bardzo łatwo, Dekory z tyłu mają takie "kołki"(foto niżej) i wystarczy kilka dziurek w odpowiednich miejcach. Efekt jest super.
Co do skóry bez klimy, to będziesz się męczył, szczególnie w piękne słoneczne dni, mokra plama

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-=Rafal=-, w dopelnieniu slow kolegi o dekorach pamietaj o jednym,musisz miec rowniez inne klamki wewnetrzne.one sa szersze niz te bez drewien.to jest bardzo wazne bo zepsuje ci caly efekt odstajaca klamka.na dzwi jest stosunkowo latwo zdobyc,natomiast na deske duzo trudniej gdyz deska po wyjeciu ich idzie praktycznie na zlom,malo kto zechce kupic deske z dziurami.co do montowania to one sa zabezpieczne od tylu takimi zawleczkami zakladanymi na kolek takie kolko ze sprzezynka w srodku.co do skorek to powiem ci ze kilka zasad typu stawiac w cieniu itp i nei ma tragedii
[ Dodano: 2010-04-02, 23:23 ]
jesli chcesz miec i drewno i fajne siedzenia w dobrej cenie zajrzyj do tematu kpie sprzedam na moje ogloszenie.dekory na dziwach sa pozostaje ci dokupienie reszty
[ Dodano: 2010-04-02, 23:24 ]
z moim ogloszeniem zonk bo ja mam awant i oparcie kanapy nie pasuje chyba
[ Dodano: 2010-04-02, 23:23 ]
jesli chcesz miec i drewno i fajne siedzenia w dobrej cenie zajrzyj do tematu kpie sprzedam na moje ogloszenie.dekory na dziwach sa pozostaje ci dokupienie reszty
[ Dodano: 2010-04-02, 23:24 ]
z moim ogloszeniem zonk bo ja mam awant i oparcie kanapy nie pasuje chyba
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
Hehe, wiesz wszystko zależy od ceny i jak wyglądają
No chociaż jestem bardziej do drewna bo do białego samochodu by lepiej wyglądało. : ) Powiedzcie mi z czego jest ten kurde kokpit? Bo skóra to nie jest, ale plastik też nie bo za miękkie. (Bo kierownica jest ze skóry, więc do tego chyba pasta do butów? Tak słyszałem : P Nie bijcie). Użyłem tego preparatu, coś pochodne plaku do plastików wnętrz coś z nano+ itd. Ale kurde zamiast zrobić się ciemniej, to tak jakby zbrązowiało -.- Musiałem się ostro namęczyć żeby to wypolerować i jakoś żeby wyglądało. Plastiki gładkie przy klamkach, owszem, pięknie się błyszczą, ale kokpit.. to nadal nie to co bym chciał : (

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
chodzilo mi o to ze zakupic dekory na dzwi jest w maire prosto,natomiast te na deske trudniej bo sprzedjacy liczy sie z tym ze nie sprzeda deski bez dekorw bo beda w niej dziury.deske wal plakiem smialo i docieraj duza iloscia miekkiej szmatki najlepiej jakkiejs bezpylacej mikrofibry.pamietaj tez o tym ze blysk nie zawsze jest oki,deske lepiej strzelic matem bo teraz bedzie ci sie slonce odbijac w szybie przedniej.to tyle-=Rafal=- pisze:tomkom1 nie skumałem tego o klamkach. Wiem że muszę kupić nowe ale o co chodzi z tym na deskę co można tylko na złom oddać. O co Ci chodzi?:)
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
Hmmm. Ale patrz na to
http://www.allegro.pl/item970109565_fol ... ml#gallery
Jak to wygląda tak jak na zdjęciach, to nawet jakbym miał spędzić z parę godzin na to, to dla efektu myślę że warto... Wygląda to naprawdę przyzwoicie. Hmmm a co powiecie na jakiś podłokietnik do A6? Bo niestety nie mam oryginalnego, a dostać go jest tak samo jak z tymi nakładkami -.-
A do tego chciałbym wstawić takie małe obwolutki z chromu. Też znalazłem fajną folię. Wiecie coś na wzór z C5 dookoła wylotów na dmuchawę. Co Wy na to? Kurde nie chcę żeby wyszedł wieś tuning oczywiście, tylko trochę powiewu nowości do samochodu. Bo nie oszukujmy się wnętrze C4 nowoczesnością nie powala : ( Chciałem zmienić samochód na C5, ale w przedziale 15tyś nic nie dostanę : ) Trzeba mieć około 20-25 :D
http://www.allegro.pl/item970109565_fol ... ml#gallery
Jak to wygląda tak jak na zdjęciach, to nawet jakbym miał spędzić z parę godzin na to, to dla efektu myślę że warto... Wygląda to naprawdę przyzwoicie. Hmmm a co powiecie na jakiś podłokietnik do A6? Bo niestety nie mam oryginalnego, a dostać go jest tak samo jak z tymi nakładkami -.-
A do tego chciałbym wstawić takie małe obwolutki z chromu. Też znalazłem fajną folię. Wiecie coś na wzór z C5 dookoła wylotów na dmuchawę. Co Wy na to? Kurde nie chcę żeby wyszedł wieś tuning oczywiście, tylko trochę powiewu nowości do samochodu. Bo nie oszukujmy się wnętrze C4 nowoczesnością nie powala : ( Chciałem zmienić samochód na C5, ale w przedziale 15tyś nic nie dostanę : ) Trzeba mieć około 20-25 :D
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2010, 20:45 przez -=Rafal=-, łącznie zmieniany 1 raz.