witam zakupiłem audi a6 2,4 b w automacie 165 km no i stare pytanie ile takie cudo pali ?/ Ile pali innym użytkownikom ,w mieście i na trasie ... Autem dojeżdżam do pracy 16 kilometrów po dobrej drodze mam szanse zmieścić sie w 10 litrach ? wiem za takie posty już były ale mam bardo mało czasu na internet aby szukać Z góry dziękuje ...
stosuj tagi
Ostatnio zmieniony 26 lip 2008, 12:25 przez Prezesik, łącznie zmieniany 1 raz.
Przy takim silniku ciezko trzymac noge na wodzy :-D . W miescie tak jak koledzy pisza zapomnij o 10l. Ja w trasie potrafie zejsc do 8 z silnikiem 2.8 ale nie jest to jazda. Ale jak wozi sie emerytki to szybciej nie da rady bo dostana zawalu. Przynormalnej jedzie w trasie spala mi prawie 10 w miescie 14-15.
Silnik 2.8 pali minimalnie wiecej chociaz moj dla przykladu pali mniej niz kumpla 2.4 a jedzimy podobnie.
dzięki chłopaki za słowa otuchy Fakt autem ciężko jechać powoli aż go szkoda .. Tak sie meczy :mrgreen: .. Ale chciałem znać opinie innych ... Nie żałuje ze kupiłem to cudo ...Aby sie nie psuło na paliwko zawsze będzie ....
Moje4 cacko na trasie spija średnio 10 litrów, na mieście ok. 12-14l przy modelu quattro, posłuchałem znajomych z forum i bez wahania kupiłem model 2.4Q, jazda to miodzik. Fakt, oszczędna jazda z motorem 2.4 jest dla emerytek z nerwicą :mrgreen:
morfeusz27 masz racje. 2,4 czy 2,8 przy powolnej jezdzie meczy sie jak atleta ostrzacy olowek. Co prawda moc nie jest jakas bardzo duza ale dla mnie wystarcza. Tak samo moment obrotowy i elastycznosc
Witam. Mam problem bo moja a6 dużo pali. W mieści 18-20l a na trasie 13l i to jest spalanie przy bardzo wolnej jeżdzie. Podłaczałem ja pod komputer i wyskoczył bład ze czujnik temperatury cieczy chłodzącej daje zbyt niski sygnał. Czy to może byc wina tego czujnika?
Martinez pisze:Podłaczałem ja pod komputer i wyskoczył bład ze czujnik temperatury cieczy chłodzącej daje zbyt niski sygnał. Czy to może byc wina tego czujnika?
Oczywiście. Sterownik traktuje silnik jako niedogrzany.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.