[a6 c6] aktywacja głosem
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [a6 c6] aktywacja głosem
Masta,
[ Dodano: 2010-03-31, 09:04 ]
dzis probowalem podczas jazdy...
Mowic HELP , HILFE, Menu... nic nie wywolalo komend na ekranie.
Nie pamietam, co powiedzialem, ze wywolalem komendy
SDS Help:
Enter PIN
Dial number
Redial
Select Name
Store, Delete name
Play, delete phonebook
tutaj masz napsiane wszystko.. w pierwszym poscie byloSeravok pisze:Przeglądając listę wyposażenia mojego auta znalazłem pozycję "137 QH1 Kontrola E SPR Voice" Domyślam się że jest to wybieranie głosowe do telefonu ale nie wiem jak to ruszyć. Nie znalazłem żadnej opcji do tego w MMI.Auto jest z Niemiec.Próbowałem szprechać przed kierownicą ale albo mam zły akcent albo to nie działa.
Wie ktoś jak to uaktywnić?
W załączniku zeskanowana strona gdzie pod nr 137 występuje ta opcja [url=http://images39.fotosik.pl/274/95e62391a99aebe0med.jpg]Obrazek[/URL]
[ Dodano: 2010-03-31, 09:04 ]
dzis probowalem podczas jazdy...
Mowic HELP , HILFE, Menu... nic nie wywolalo komend na ekranie.
Nie pamietam, co powiedzialem, ze wywolalem komendy
SDS Help:
Enter PIN
Dial number
Redial
Select Name
Store, Delete name
Play, delete phonebook
Uruchomiłem.Po wgraniu nowego softu opcja polecenia głosowe zrobiła się aktywna.
Polecenia uruchamia się naciskając 2 x szybko przycisk na kierownicy i dopiero wtedy mówi.Piszę to na gorąco, jeszcze się tym nie bawiłem.Tutorial i listę poleceń u mnie wywołuje się komendą HILFE. Niestety nie mam angielskiej lektorki tylko Niemke która mówi do mnie w barbarzyńskim języku.Wg mnie nie ma możliwości zmiany języka ani z VAGu ani z menu samochodu.Trzeba dograć angielskiego lektora z płyty i zastąpić nim niemkę. Nie sądzę że w pamięci auta są zaszyte wszystkie głosy lektorów, za dużo pamięci by to zajmowało.Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić i w miarę wiedzy podać sposób na aktywację języka Shakespeare
Polecenia uruchamia się naciskając 2 x szybko przycisk na kierownicy i dopiero wtedy mówi.Piszę to na gorąco, jeszcze się tym nie bawiłem.Tutorial i listę poleceń u mnie wywołuje się komendą HILFE. Niestety nie mam angielskiej lektorki tylko Niemke która mówi do mnie w barbarzyńskim języku.Wg mnie nie ma możliwości zmiany języka ani z VAGu ani z menu samochodu.Trzeba dograć angielskiego lektora z płyty i zastąpić nim niemkę. Nie sądzę że w pamięci auta są zaszyte wszystkie głosy lektorów, za dużo pamięci by to zajmowało.Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić i w miarę wiedzy podać sposób na aktywację języka Shakespeare
No niestety u mnie tak nie jest.Obojętnie jaki język ustawie to SDS jest niemiecki.pama pisze:Lektor tez jest adekwatny do ustawionego w MMI!!!
Czy ktoś może na 100 % potwierdzić że zmieniając język menu z angielskiego na niemiecki i na odwrót zmienia mu się język poleceń głosowych? Oczywiście bez potrzeby dogrywania lektora z płyty.
U mnie ten system funkcjonuje poprawnie, powiem RADIO będąc w nawigacji przełącza wyświetlacz na radio,w telefonie wybiera cyfry które powiem ale większości poleceń nie potrafię wypowiedzieć ani tym bardziej zrozumieć
Możesz podać dokładnie w którym miejscu VAGu to siedzi?ZelvaBOi pisze:No ja moge potwierdzic tyle, ze i u mnie i u kumpla SDS byl niemiecki bez wzgledu na jezyk w setupie, dopiero potraktowanie go VAGiem zmienilo szprechen na spikink
[ Dodano: 2010-03-31, 15:42 ]
A wystarczy jak będę trzymał kciuki ?pama pisze:Sprobuje dzis ustawic jezyk Turecki albo Portugalski i zoabcze, jak zachowuje sie Lektor i po jakiemu mowi.
Moglcie sie, abym potem wrocil spowrotem do DE / ENG jezyka w MMI .))))
Prostuje moją poprzednią wypowiedz odnośnie podwójnego naciśnęcia przycisku na kierownicy.Jednak wystarczy raz ale system ten startuje po kilku-killkunastu sekundach od przekręcenia kluczyka a mi zadziałało dopiero po kilkakrotnym nerwowym naciskaniu guzika