[A6 C6]Wymiana rozrządu w silniku 2 TDI 140 km BRE
[A6 C6]Wymiana rozrządu w silniku 2 TDI 140 km BRE
Witam
Czy ktoś z kolegów mógłby mi powiedzieć przy jakim przebiegu audi przewiduje wymianę rozrządu w silnikach 2 TDI 140 km - BRE ?
Czy ktoś z kolegów mógłby mi powiedzieć przy jakim przebiegu audi przewiduje wymianę rozrządu w silnikach 2 TDI 140 km - BRE ?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 20:51 przez marchem, łącznie zmieniany 3 razy.
Sprawa wygląda tak:
jestem na etapie kupowania A6 C6 z silnikiem 2 TDI BRE z 2007 r, przyjęchał do mnie z Holandii gdzie był użytkowany przez firmę, ma obecnie przebieg 146 000 km ostatni wpis w książce jest przy 105 000 km i stąd moje wątpliwości czy wymieniony rozrząd...
Dzięki za zainteresowanie, jest to moje pierwsze AUDI :oops: więc jeśli uzyskałbym kilka informacji co w pierwszej kolejności sprawdzić, wymienić ... byłbym wdzięczny
.
jestem na etapie kupowania A6 C6 z silnikiem 2 TDI BRE z 2007 r, przyjęchał do mnie z Holandii gdzie był użytkowany przez firmę, ma obecnie przebieg 146 000 km ostatni wpis w książce jest przy 105 000 km i stąd moje wątpliwości czy wymieniony rozrząd...
Dzięki za zainteresowanie, jest to moje pierwsze AUDI :oops: więc jeśli uzyskałbym kilka informacji co w pierwszej kolejności sprawdzić, wymienić ... byłbym wdzięczny

Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 19:29 przez marchem, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapisz numerek VIN ,podjedz do ASO gdzie maja do danych wglad ,napewno troche posapią ale zrobia wydruk co bylo zrobione .marchem pisze:Sprawa wygląda tak:
jestem na etapie kupowania A6 C6 z silnikiem 2 TDI BRE z 2007 r, przyjęchał do mnie z Holandii gdzie był urzytkowany przez firmę, ma obecnie przebieg 146 000 km ostatni wpis w książce jest przy 105 000 km i stąd moje wątpliwości czy wymieniony rozrząd...
Dzięki za zainteresowanie, jest to moje pierwsze AUDI :oops: więc jeśli uzyskałbym kilka informacji co w pierwszej kolejności sprawdzić, wymienić ... byłbym wdzięczny.
Mam taki sam motor i wymiane mialem przy 120 k km rozrzadu ,reszte po zakupie przy 160 k km wymienilem sam czyli oleje filtry paliwa oleju i kabinowe .

Kobieta jest jak Audi czyli piekna ,zwinna lecz stanowczo za droga w utrzymaniu :P
Witam
Czy ktoś mógłby mi potwierdzić (lub nie), że wklejka jaką mam pod maską informuje o wymienionym rozrządzie. Mam wątpliwości bo w historii napraw jaką mam z serwisu nie wynika aby taką czynność wykonano.![Obrazek]()
Dodam jeszcze, że faktycznie przy tym przebiegu, jak na obrazku, samochód był w serwisie...
Czy ktoś mógłby mi potwierdzić (lub nie), że wklejka jaką mam pod maską informuje o wymienionym rozrządzie. Mam wątpliwości bo w historii napraw jaką mam z serwisu nie wynika aby taką czynność wykonano.
Dodam jeszcze, że faktycznie przy tym przebiegu, jak na obrazku, samochód był w serwisie...