[A6 C6 2,5 TDi quattro] Turbodziura
[A6 C6 2,5 TDi quattro] Turbodziura
Mam pytanie jak najlepiej pozbyc sie turbodziury? w przedziale 1-2 tys obrotow wogole mi nie jedzie, chcialbym jakos zmodyfikowac silnik tak zeby miec moc w pelnym zakresie obrotow, ktos sie orientuje moze jaki to jest koszt? domyslam sie ze najlepszym sposobem bedzie chiptuning ale czy turbina nie bedzie padac szybciej? a moze ktos ma jakas alternatywe?
naprawde??? jestes genialny :lol: :lol: :lol:Kris0181 pisze:Trzeba dobrze dobierac biegi do obecnych obrotów i predkosci jesli chcesz zeby sie zawsze zbierało... :P
no daj spokoj, nie czujesz kiedy Ci auto ciagnie a kiedy nie? i o ile spadaja obroty jak dasz bieg wyzej? pojezdzisz wiecej to sam wyczujesz i nie bedzie Ci potrzebna kartka papieru z tabelka przyklejona do szyby:)gifter pisze:Kris0181 zapodaj nam taką; tabelke ile obr/min na danym biegu aby auto lecieało pełną; mocą;bedziemy wdzieczni
![]()
![]()
zakladajac ten temat oczekiwalem w sumie konkretow, moze ktos u siebie w aucie dzialal w tym kierunku zeby sie pozbyc lub zminimalizowac turbodziure ale chyba jednak nikt stad tego nie robil:(
pozdro
- Kris0181
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: wentylatora
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja nie robiłem ale wiem ze czasami stosowane są; dwie turbiny... Jedna działa na mniejszych obrotach i z tego co pamietam jest troche słabsza od tej właściwej która dziala na tych wyższych obrotach...
Gdzies tylko wyczytalem ze tak niektórzy robią;...ale czy jest mozliwosc tak zrezac A6 C6 samemu to wą;tpie...
Gdzies tylko wyczytalem ze tak niektórzy robią;...ale czy jest mozliwosc tak zrezac A6 C6 samemu to wą;tpie...