Przeglądałem forum i wyczytałem że jest jedna pompka na przód i na tył.
Przednie działają idealnie natomiast jak wcisnę spryskiwanie tylnej szyby to słysze że w nadkoklu jest fontanna i dosc obficie splywa plyn z nadkola. Problem w tym ze jak widze to nadkole z plastiku dośc szczelnie zaktywa zbiorniczek i nie mam nawet jak zobaczyc co się tam zepsuło. Czy ktoś z was może we jak się tam dostac? Czy trzeba zdejmowac kolo i w jakis sposob odkrecic to nadkole? Wiecie moze jak sie za to najlepiej zabrac?
[Audi A6 C6 Avant] Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby
[Audi A6 C6 Avant] Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby
A6C6 Avant 3L TDI
Mieszkaniec wyspy
Mieszkaniec wyspy
Dobra odświerzam temat. Sciągnięte koło i odsunięte nadkole. Wężyk na łączeniu bylo rozłączony. Jak się zapodało sprysk to ciśnienie rewelacyjne! Złączki połączone i szok nie leje. Rozpiełem te wężyki jeszcze raz. Jak ustami dmuchcne w rurke sprysku to większego oporu nie czułem. Zamieniłem nawer z pompką na przód ale efekt ten sam.
Coś mi się zdaje że przewody przerwane są jeszcze w jakimś miejscu. Co ciekawe to wypsikałem ze 5 L wody i nie moge namierzyc przecieku. Obmacalem wszystkie dywaniki i wszystko suche.
W koncu jakims sposobem zaczelo kapas spod samochodu (zrobilem fotki) Ale tego co nakapalo po 30 minutach to moze 0,2 L a plynu wypsikalem znacznie wiecej
PCzzy mozecie mi napisac ktoredy ida te przewody w A6 C6 i czy sa ewentualnie jeszcze jakies polaczenia czy zaworki zwrotne (czy jakie kolwiek miejsca w ktore musze zagladnac).
Dzieki!!!
Coś mi się zdaje że przewody przerwane są jeszcze w jakimś miejscu. Co ciekawe to wypsikałem ze 5 L wody i nie moge namierzyc przecieku. Obmacalem wszystkie dywaniki i wszystko suche.
W koncu jakims sposobem zaczelo kapas spod samochodu (zrobilem fotki) Ale tego co nakapalo po 30 minutach to moze 0,2 L a plynu wypsikalem znacznie wiecej
PCzzy mozecie mi napisac ktoredy ida te przewody w A6 C6 i czy sa ewentualnie jeszcze jakies polaczenia czy zaworki zwrotne (czy jakie kolwiek miejsca w ktore musze zagladnac).
Dzieki!!!
A6C6 Avant 3L TDI
Mieszkaniec wyspy
Mieszkaniec wyspy