Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C6 Avant] Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby

Nadwozie
ODPOWIEDZ
szkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C6 Avant] Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby

Post autor: szkot » 01 mar 2010, 23:36

Przeglądałem forum i wyczytałem że jest jedna pompka na przód i na tył.
Przednie działają idealnie natomiast jak wcisnę spryskiwanie tylnej szyby to słysze że w nadkoklu jest fontanna i dosc obficie splywa plyn z nadkola. Problem w tym ze jak widze to nadkole z plastiku dośc szczelnie zaktywa zbiorniczek i nie mam nawet jak zobaczyc co się tam zepsuło. Czy ktoś z was może we jak się tam dostac? Czy trzeba zdejmowac kolo i w jakis sposob odkrecic to nadkole? Wiecie moze jak sie za to najlepiej zabrac?
A6C6 Avant 3L TDI
Mieszkaniec wyspy

ralf_24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ralf_24 » 02 mar 2010, 13:12

Kolego musisz zdjąć koło potem nadkole i masz wszystko eleganco jaka na dłoni. Innej drogi niema

szkot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szkot » 21 mar 2010, 00:01

Dobra odświerzam temat. Sciągnięte koło i odsunięte nadkole. Wężyk na łączeniu bylo rozłączony. Jak się zapodało sprysk to ciśnienie rewelacyjne! Złączki połączone i szok nie leje. Rozpiełem te wężyki jeszcze raz. Jak ustami dmuchcne w rurke sprysku to większego oporu nie czułem. Zamieniłem nawer z pompką na przód ale efekt ten sam.

Coś mi się zdaje że przewody przerwane są jeszcze w jakimś miejscu. Co ciekawe to wypsikałem ze 5 L wody i nie moge namierzyc przecieku. Obmacalem wszystkie dywaniki i wszystko suche.

W koncu jakims sposobem zaczelo kapas spod samochodu (zrobilem fotki) Ale tego co nakapalo po 30 minutach to moze 0,2 L a plynu wypsikalem znacznie wiecej

PCzzy mozecie mi napisac ktoredy ida te przewody w A6 C6 i czy sa ewentualnie jeszcze jakies polaczenia czy zaworki zwrotne (czy jakie kolwiek miejsca w ktore musze zagladnac).

Dzieki!!!
A6C6 Avant 3L TDI
Mieszkaniec wyspy

Awatar użytkownika
stifii
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: stifii » 25 mar 2010, 11:48

Sprawdz w schowku na tyle tam gdzie jest zmieniarka, i czytnik DVD do navi czy przypadkiem podmoklego obszaru nie masz.. Bo tam tez lubi pekac wezyk i wszystko leci wtedy na caly sprzet

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja