Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C5] Nowe radio (nieorig) + zamkniecie klapki

Wszystko co dotyczy sprzętu car audio nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
kw_user
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2011
Moje auto: Allroad C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

[A6 C5] Nowe radio (nieorig) + zamkniecie klapki

Post autor: kw_user » 24 mar 2010, 13:48

Witam,

Czy ktos z Was moglby mi polecic jakies radio do ok. 700 zl, ktore:
+ gra przyzwoicie
+ pozwala opuscic klapke zaslaniajaca radio bez zdejmowania panela radia (!!!)
+ obsluguje mp3
+ ma czerwone podswietlenie
+ umozliwia podpiecie wszystkich glosnikow + oryginalnego subwoofera

Zalezaloby mi, aby radyjko obslugiwalo mp3:
- z plytki DVD w taki sposob, zebym mogl prosto i szybko wybierac katalogi z muza
lub
- z zewn. karty pamieci lub pendrive w taki sposob, zeby wszystko dalo sie schowac pod klapka (w przypadku pendrive'a to chyba niemozliwe; chyba ze z jakas przedluzka)

W tej chwili mam radio Concert (kaseciak). Kupilem cyfrowa zmieniarke (XCarlink), ale po podlaczeniu do kabla w bagazniku (zamiast starej zmieniarki) niestety nie dziala. Auto jest z 1997. Chyba nie musze miec Can-Busa, prawda?

Najwiekszy problem jest z ta klapka maskujaca... :-(

Pozdrawiam i z gory dziekuje za jakies pomysly.

Camel-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamel
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Camel- » 24 mar 2010, 17:47

kw_user, hej. Na większośc pytań nie odpowiem, ale pozwolę sobie zasugerować parę kwestii. Do niedawna też byłem zwolenniekiem oryginalnego radyjka, dopóki nie podłączyłem starego Blaupunkta. Dlatego, nigdy już Concertu, Chorusa i tym podobnych. Radii z czerwonym podświetleniem jest naprawdę sporo, jednak jeśli mógłbym się wypowiedzieć odnośnie wyglądu to trafiają do mnie proste i surowe stylizacje - jak np. Blaupunkt. O radiach DVD-Audio nie słyszałem, chyba, że odrazu to odtwarzacze DVD - chociaż nie wiem czy są w 1-DIN. Za to USB to nie problem. Wiele modeli BP posiada wyjścię USB z tyłu, które wystarczy wyprowadzić między fotele lub do schowka. Wtedy żaden wystający diwajs nie przeszkadzałby w zamknięciu radia (klapki). A jeśli ewentualnie wystawała by gałka, zawsze jest możliwość nieco głębszego zamocowania radia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja