Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 Navi+ Problem z antena

Car Audio
ODPOWIEDZ
newmanoscar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 Navi+ Problem z antena

Post autor: newmanoscar » 15 lut 2010, 09:25

Witam wszystkich!! Czy posiada ktos, moze schemat podlaczenia anteny do navi+ w Audi A6C5 Avant z 2000r.? Potrzebuje wiedziec dokladnie jak jest przeprowadzony kabel antenowy z anteny na dachu, az do navi w kabinie, sprawdzalem prostym sposobem i wiem, ze kabel jest gdzies przerwany lub odlaczony z jakiejs wtyczki, lecz nie mam pojecia gdzie, i nie chcial bym rozbebeszyc calego wnetrza w poszukiwaniach. Z gory dzieki. Pawel.

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 15 lut 2010, 15:27

a skąd wiesz czy jest przerwany??
Jak go sprawdziłęś?
Problem w tym że na końcu tego kabla jest wzmacniacz antenowy i po kablu od radia leci oprócz sygnału w.cz. Zasilanie do tej anteny. Cos takiego jak nasze typowe anteny telewizyjne ze wznacniaczem.

Wiec aby miec sygnał radiowy na kabelku kiedy podłaczasz nieorginalne radio. trzeba mu podać na środkową żyłę +12V i potem odseparowąć resztę od radia np. przez zastosowanie kondensatorka kilka pF.

A kondensatorek dlatego że więkość radioodbiorników na wejściu głowicy posiada cewke wpięta równolegle do masy, więc jeśli podłączysz tam 12V nastąpi zwarcie - spalenie radia albo wybicie bezpieczników.

Mozesz kupic gotowy adapter na Allegro.
Obrazek

enti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: enti » 24 mar 2010, 08:42

witam podpinam sie z prosba na temat schematu polozenia kabelka od gps`a w dachu :P dzieki i jakis link do tego adaptera do antenki GPS ? bo zmieniam radio i nie wiem czy kupic nowa antene i stara wypruc ;/ ( wolalbym kupic jakis adapter)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja