[A6 2.5 tdi] opony dębica passio 2
[A6 2.5 tdi] opony dębica passio 2
Witam wszystkich klubowiczow.
mam pytanie ?
czy może kotos jezdzi lub jeździl na oponach dębica passio 2? Rozmiar 195/65/15
proszę o opinię
Pozdrawiam
mam pytanie ?
czy może kotos jezdzi lub jeździl na oponach dębica passio 2? Rozmiar 195/65/15
proszę o opinię
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 09:08 przez rymek65, łącznie zmieniany 1 raz.
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
- mgruszecki
- Forum Audi A6 / A7
Nie uznalbym tego za argument raczejDodek pisze:chińskie opony sie nie umywaja do polskich - w chinolach boczne ściany opony sa tak słabej jakości, że bardzo latwo można je uszkodzić
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)

Moze raz zle trafiles i dlatego odradzasz, ale na dzis dzien chinczyki to dobry towar - wystarczy spojrzec na testy
Opory toczenia:
1 miejsce - Goodride sp05 - chinczyk
ostatnie miejsce - GoodYear F1
i tak jest w wielu pozycjach
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jeździłem brata Hondą Civic 1,4 90KM własnie na takich Passio lecz rozmiar 185/65/14 - i powiem tak na suchym są ok ale na mokrym to jazda bez trzymanki :evil: . Już wyjaśniam, otóż gdy mamy auto bez ABS (naszczęscie A6 to nie dotyczy) i jedziemy po mokrej drodze i zaczniemy hamować w miarę płynnie i nie z gruszki ni z pietruszki koła bardzo szybko można nieświadomie zblokować przy naprawdę niezbyt mocnym hamowaniu, to samo tyczy się ruszania z miejsca na mokrym, honda Civic i jej 90KM nie jest demonem przyspieszeń ale na mokrym asfalcie jadąc na drugim biegu po depnięciu w podłogę zrywa przyczepność na tych oponach. Brat przesiadł się na Barum Bravuris i na mokrym Barumy po prostu są bardzo dobre w porównaniu do Passio (też trochę na nich jeździłem jego autem).
Jeździłem na Passio nie zbyt długo lecz nikomu nie polecam, opony bardzo słabe na mokrą nawierzchnię, również nie polecam Kormoran Impulser (chyba już nie produkują) bo zachowują sie równie nieprzewidywanie na mokrym co Passio.
Porównując np GoodYear Eagel do Kormoran Impulser to na oponach GoodYera jest naprawdę duża rezerwa bezpieczeństwa na mokrym i łatwo się zorientować gdzie jest kres możliwości GY, natomiast Passio i Impulser są naprawdę nieprzewidywalne na mokrym.
Z własnego doświadczenia jeśli chodzi o polskie opony to dobre są jedynie zimówki jak Frigo 1 directional oraz Frigo 2 natomiast letnich opon polskiej produkcji na pewno juz nigdy nie kupię :-?
Jeździłem na Passio nie zbyt długo lecz nikomu nie polecam, opony bardzo słabe na mokrą nawierzchnię, również nie polecam Kormoran Impulser (chyba już nie produkują) bo zachowują sie równie nieprzewidywanie na mokrym co Passio.
Porównując np GoodYear Eagel do Kormoran Impulser to na oponach GoodYera jest naprawdę duża rezerwa bezpieczeństwa na mokrym i łatwo się zorientować gdzie jest kres możliwości GY, natomiast Passio i Impulser są naprawdę nieprzewidywalne na mokrym.
Z własnego doświadczenia jeśli chodzi o polskie opony to dobre są jedynie zimówki jak Frigo 1 directional oraz Frigo 2 natomiast letnich opon polskiej produkcji na pewno juz nigdy nie kupię :-?
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem