[100 C4 2.8 AAH Avant QUATTRO] Zbiorniczek płynu spryskiwacz
- mastacrx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[100 C4 2.8 AAH Avant QUATTRO] Zbiorniczek płynu spryskiwacz
Jak w temacie czy zbiorniczek pod maską różni się w avancie i sedanie? Czy są jednakowe, czy jest różnica między 100 c4, a a6 c4?
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.4 177KM
- Paliwo: Diesel
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
4,4l 60 z wysyłka może być
Ostatnio zmieniony 07 mar 2010, 10:24 przez Forum A6 C4, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!
Nie chcę zakładac nowego tematu.. a mam krótkie pytanie...
A więc przestała działać pompka w zbiorniczku od spryskiwaczy. Tzn. nie słyszę żeby buczała.. Chciałem to jakos spr ale nie wiem za co sie zabrać... Szukałem czy jakis bezpiecznik jest za to odpowiedzialny ale nie widzę na schemacie... Ma ktos może jakiś łatwy szybki sposób żeby spr czy pompka działa czy może siadła ...
Okazało się, że przy zbiorniczku jest jakiś zaworek zwrotny i on nie działał prawidłowo... Teraz płyn leje po szybie aż miło
A więc przestała działać pompka w zbiorniczku od spryskiwaczy. Tzn. nie słyszę żeby buczała.. Chciałem to jakos spr ale nie wiem za co sie zabrać... Szukałem czy jakis bezpiecznik jest za to odpowiedzialny ale nie widzę na schemacie... Ma ktos może jakiś łatwy szybki sposób żeby spr czy pompka działa czy może siadła ...
Okazało się, że przy zbiorniczku jest jakiś zaworek zwrotny i on nie działał prawidłowo... Teraz płyn leje po szybie aż miło

Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 07:55 przez Casian, łącznie zmieniany 1 raz.
Ze schematu wynika że spryskiwacz szyby podpięty jest pod bezpiecznik nr. 13. Ale zdaje mi się że jakby był spalony to i wycieraczki by nie chodziły. Jeżeli to pompka to mam na zbyciu oryginał - została mi po zamontowaniu pompki z czujnikiem do Autocheck'a.Casian pisze:Witam!
i ja podpinam się pod temat. Mianowicie mam problem ze zbiorniczkiem na wode do spryskiwaczy szyby i swiateł. Gdzies prawdopodobnie zrobiła się dziurka ( nie wiem jakim sposobem ale wszystko możliwe) lub gdzies przy pompce. Chce to rozebrać, czy sam będę mógł to zrobić bez problemu czy lepiej jechać z tym do mechanika? Ja mam zbiorniczek większy bo mam jeszcze spryswikacze swiateł a wersje bez spryskiwaczy swiateł mają mniejszy zbiorniczek. Z góry dziękuję za pomoc 

usunieto pkt 29 regulaminu
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, jestem szczesliwym posiadaczem audi 100 c4 94 rok i chcialem zmienic kierownice na nowsza, a takze brzydkie pomaranczowe tylne kierunki na te czerwone od a6 95-97. Czy to wykonalne 
Mam jeszcze maly problem z zegarkiem i kilkoma diodami, bezpieczniki sa ok a mimo to niedzialaja
Poradzcie cos :mrgreen: , pozdro

Mam jeszcze maly problem z zegarkiem i kilkoma diodami, bezpieczniki sa ok a mimo to niedzialaja

Poradzcie cos :mrgreen: , pozdro
kacperbernat, jesli chodzi o podswietlenie to zajrzyj tutaj audi-a6-c4-licznik-zaroweczki-vt17024.htm a jak bedziesz mial wiecej pytan od podswietlenia to pisz w temacie w linku 

usunieto pkt 29 regulaminu