Witam.
Mam problem z napedem quattro podczas gwaltownego ruszania słychac mocne pukniecie, najgorzej jak ktos siadzie pierwszy raz i wtedy gdy gwaltownie puszcza sprzeglo nawet przy zmianie biegów to czuc mocn PUKNIECIE stawiam na dyfer ale prosze o opinie czy ktos rozwiazal taki problem?
Dodam ze poduszki pod dyfrem zmienialem.
[A6 C5 2.8 quattro] Kto ma QUATTRO manual niech pomoże...!
- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
michas114, tez tak mam tylko w Tipie
ale juz opanowalem jazde :-P
tutaj masz podobny temat :arrow: a6-c5-28quattro-manual-glosne-pukniecie ... t14870.htm

tutaj masz podobny temat :arrow: a6-c5-28quattro-manual-glosne-pukniecie ... t14870.htm
ja na dniach ci wyjasnie czy przyczyna jest poduszka dyferka przy wale bo wlasnie ja wymienialem bo tez mialem taki stuk, jesli problem zniknie to bedzie wiadomo, ze usunalem usterke. poduszka lemfordera u mnie kosztuje 35pln, ale wymiana nie jest taka kolorowa jak wyglada na pierwszy rzut oka, ja mialem o tyle dobrze, ze caly wozek mialem sciagniety.
[ Dodano: 2010-04-22, 21:08 ]
wszem i wobec musze stwierdzic, ze wymiana tylnych poduszek dyferencjalu nie przyniosla oczekiwanych skutkow. przy depneciu.
po wymianie poduszek silnika problem ustapil, poduszki byly zdezelowane. teraz juz nic sie zlego nie dzieje, jest cisza.
[ Dodano: 2010-04-22, 21:08 ]
wszem i wobec musze stwierdzic, ze wymiana tylnych poduszek dyferencjalu nie przyniosla oczekiwanych skutkow. przy depneciu.
po wymianie poduszek silnika problem ustapil, poduszki byly zdezelowane. teraz juz nic sie zlego nie dzieje, jest cisza.