Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4] sciemniacz mikroprocesorowy

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
molni89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4] sciemniacz mikroprocesorowy

Post autor: molni89 » 20 mar 2010, 19:52

montował ktoś coś takiego w c4 ?? Link do aukcji http://www.allegro.pl/item951851576_mik ... ta_fv.html

opis skopiowany z aukcji:
# Zapalanie lampki z efektem kinowym przez otwarcie drzwi. Czas rozjaśniania można dowolnie ustawiać, co do sekundy. Jeśli nie chcemy rozjaśniania ustawiamy czas na 0.

# Podtrzymanie zapalonej lampki po zamknięciu drzwi. Czas podtrzymania, również możemy ustawić, co do sekundy.

# Gaszenie lampki z efektem kinowym, gdy mamy zamknięte wszystkie drzwi i skończy się wcześniej ustalony czas podtrzymania. Czas wygaszania lampki również możemy ustawić co do sekundy.

# Wyłączenie lampki przez przekręcenie stacyjki z efektem kinowym. Jest to bardzo przydatna funkcja, ponieważ lampka nie będzie nas oślepiała podczas jazdy przy okazji łagodne zgaszenie lampki pozwala na przystosowanie wzroku do ciemności.

# Płynne rozjaśnianie i gaszenie światełka przy wysadzaniu pasażera przy włączonym silniku. Bardzo ładny efekt.

# Zapalenie lampki z efektem kinowym po wyłączeniu stacyjki. Możliwość wyłączenia tej funkcji.

# Jeśli funkcja nr 6 jest aktywna i lampka zapali się po wyłączeniu stacyjki i nic się nie stanie tzn. nie zostaną otworzone drzwi itp. To lampka zgaśnie z efektem kinowym po minucie.

# Programowanie funkcji nr 6 w każdej chwili możesz wyłączyć lub włączyć tą funkcje w zależności od upodobania.

# Włączenie lampki z pilota alarmu czy centralnego zamku z efektem kinowym zanim otworzymy drzwi.

# Wyłączenie Lampki z pilota alarmu czy centralnego zamku z efektem kinowym.

# Możliwość wyłączenia światełka pomimo otwartych drzwi w dowolnym czasie.

# Zabezpieczenie akumulatora przed przypadkowym rozładowaniem. Lampka po 10 minutach sama zgaśnie z efektem kinowym pomimo otwartych drzwi.

# Współpracuje z diodami LED.

# Tryb programowania - Bardzo prosto można wejść w tryb programowania i pozmieniać sobie czasy. Wszystko opisane jest w instrukcji.

# Możliwość ustawienia czasu rozjaśnia, co do sekundy. Można również wyłączyć rozjaśnianie.

# Możliwość ustawiania czasu podtrzymania z dokładnością do 1 sek. Jak również możliwość wyłączenia podtrzymania

# Możliwość ustawienia czasu wygaszania również, co do sekundy. Można oczywiście też wyłączyć wygaszanie wtedy lampka będzie gasła od razu.

# Współpraca z dużymi obciążeniami do 120W chwilowo i do 60W ciągłego obciążenia. Standardowe oświetlenie wnętrzna w samochodzie wynosi 5W, 10W lub 20W.

# Ochrona przed zakłóceniami w instalacji samochodowej.

# Układ posiada tryb uśpienia, czyli jeżeli nic się nie dzieje urządzenie przechodzi w tryb znacznie zmniejszonego poboru prądu.
Obrazek

Filmik:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2010, 21:17 przez molni89, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
molni89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: molni89 » 20 mar 2010, 21:23

censored,
poprawiłem
Andi 2.5 tdi, miałem dwie c4 i tego właśnie nie miały ale w c5 mam i z tego co wyczytałem działa tak samo :-> pytanie tylko jak to podłączyć żeby działało to na wszystkie lampki bo z tego co pamiętam to chyba jakoś są ze sobą powiązane...

Awatar użytkownika
Forum A6 C4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 C4 Forum
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Forum A6 C4 » 20 mar 2010, 21:57

Andi 2.5 tdi pisze:no z tym to mnie zaskoczyles, ale coz caly czas sie uczymy :-o
molni89 napisał/a:
pytanie tylko jak to podłączyć żeby działało to na wszystkie lampki bo z tego co pamiętam to chyba jakoś są ze sobą powiązane...
też jestem zdziwony :shock: że takiego czegoś niema, może szybciej gasną niż w C5 i jest to mniej zauważalne, porównaj z inna marką co tego nie maja
ewentualnie może w 100 tego nie było

Awatar użytkownika
molni89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: molni89 » 20 mar 2010, 22:13

może macie takie coś w standardzie bo widze same roczniki 1997 ;-) a ja mam/miałem 1994-1995 może dlatego tego nie ma :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja