[A6 C5] wahacze wytrzymałość, kto kiedy i za ile.
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Polski przedstawiciel LEMFORDERA:
Nazwa firmy:
ZF- Trading GmBH Sp. z o.o. Przedstawicielstwo w Polsce
Adres:
Chmielna 132/134, pok. 205,
00-805 Warszawa
Województwo:
mazowieckie
Tel. stacjonarny:
0048. 22 6562205
Może ktoś kto ma warunki np. firmę o charakterze motoryzacyjnym nawiąże z nimi współpracę w celu zaopatrzenia forumowiczów w ori zestawy wahaczy:P
Nazwa firmy:
ZF- Trading GmBH Sp. z o.o. Przedstawicielstwo w Polsce
Adres:
Chmielna 132/134, pok. 205,
00-805 Warszawa
Województwo:
mazowieckie
Tel. stacjonarny:
0048. 22 6562205
Może ktoś kto ma warunki np. firmę o charakterze motoryzacyjnym nawiąże z nimi współpracę w celu zaopatrzenia forumowiczów w ori zestawy wahaczy:P
Wydaje mi sie ze jesli ktorys z kolegow administratorow lub moderator napisal by im maila to moze zgodzili by sie dla klubu sprzedawac ze znizka jak dla odbiorcow hurtowych ewentualnie odeslali by do zaufanego dystrybutora zeby nie "bawic sie" z drobnymi odbiorcami..... moze w zamian za to umiescic ich reklame na stronie klubu....bylaby korzysc dla obu stron i moze za dobre pieniadze przestalo by mi wkoncu zawieszenie skrzypiec... 

- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
A może po prostu oni (dystrybutor) mają i mogą udostępnić zdjęcia jak w rzeczywistości wyglądają ori wahacze, na co zwrócić uwagę przy zakupie, jakieś cechy charakterystyczne itp.Podejrzewam że jeżeli admin wystąpił by z prośbą o takowe zdjęcia to chyba by udostępnili, ewentualnie jeżeli ktoś jest z Warszawy to chyba nie problem podjechać do nich.O ile się nie mylę to admin jest z Warsiawki???
usunieto 

- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Paliwo: Benzyna
Witam. Dziś rano dzwoniłem do ASO.Koszt ori wahaczy na przód to ok 4800-5000zł.
Trochę sporo :shock: Postanowiłem więc kupić po za ASO.Wybór padł na LEMFORDER'y.Koszt całego zestawu to 2100zł.Dla porównania FEBI miały kosztować 1700zł. Są to ceny z sklepu motoryzacyjnego.
Trochę sporo :shock: Postanowiłem więc kupić po za ASO.Wybór padł na LEMFORDER'y.Koszt całego zestawu to 2100zł.Dla porównania FEBI miały kosztować 1700zł. Są to ceny z sklepu motoryzacyjnego.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2015, 16:36 przez emilzizi, łącznie zmieniany 1 raz.
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Potwierdzam to co pisze kolega powyżej - w hurtowniach można się targować - lub skorzystać z "ulgi" jakie mają stali klienci (mechanicy). Dla mnie w NLI w AutoLand powiedzieli w ubiegłym roku 1500 za Febi, a po "negocjacji" zeszli na niecałe 1200pln :-Pemilzizi pisze:Witam. Dziś rano dzwoniłem do ASO.Koszt ori wachaczy na przód to ok 4800-5000zł.
Trochę sporo :shock: Postanowiłem więc kiupić po za ASO.Wybór padł na LEMFORDER'y.Koszt całego zestawu to 2100zł.Dla porównania FEBI miały kosztować 1700zł. Są to ceny z sklepu motoryzacyjnego.
Trzeba tylko pamietać, że auta sprzed liftu mają inne sworznie wahaczy dolnych i nie będą pasować do tych po lifcie <smuty>
A w ASO na wszystkim zdzierają - za przednią szybę chcieli ode mnie 2900pln - z tym, że koszt szyby to 1800pln, a reszta to tzw."robocizna" - czyli męczarnie dzieciaków, którzy odrabiają w ASO praktykę zawodową

Pozdrawiam

gwizdek
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
witam,koledzy dziś kupiłem cały zestaw wahaczy LEMFORDER'a.Przed zakupem podzwoniłem po paru sklepach motoryzacyjnych.Sytuacja wyglądała tak,jak zadzwoniłem i się zapytałem o wahacze to wszyscy zaczynali proponować jakiś szajs po 700-900zł. Jak pytałem o coś lepszego no to wtedy proponowali np.FEBI po 1200-1500zł.Jak wspomniałem o LEMFORDER'ach to mi powiedzieli,że są ale cena jest znacznie wyższa,przeważnie wszędzie chcieli ok 2000zł.Ja kupiłem za 2050.A wszystko jest ładnie ,pięknie.znaczki ori są zeszlifowane.Może jeszcze dziś wieczorkiem będą założone. :mrgreen: Przebieg auta to 231 000km.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2015, 16:38 przez emilzizi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ufff długa lektura, przeczytałem od deski do deski :-P Panowie ja w październiku ubiegłego roku zostawiłem samochód u mechanika aby posprawdzał zawieszenie przed zimą i powymieniał elementy te które są zużyte, zaznaczyłem też mają to być części dobrej klasy.
Za cztery elementy zapłaciłem 1000 zł wraz z jego robocizną, zapłaciłem i popełniłem błąd nie pytając go jakiej firmy wahacze założył, pokazał tylko te stare. Do tej pory było ok. ale coś znowu zaczyna pukać, stukać i trzeszczeć jak stare drzwi, pojechałem więc do h...... z pytaniem co się dzieje, dlaczego po tak krótkim czasie od założenia coś się dzieje, w odpowiedzi usłyszałem " nasze Polskie drogi" Jestem wściekły :-x na tego deb...... i na siebie że tak mogłem dać się oszukać.
Teraz po przeczytaniu całego tematu, już wiem więcej ale mam wątpliwości co do tego, jakiej firmy wahacze kupić :?: Jedni preferują Lemforder, a inni Febi, no i jeszcze gdzie kupić na Allegro czy w sklepie motoryzacyjnym :?: Już sam tak naprawdę nie wiem.
Za cztery elementy zapłaciłem 1000 zł wraz z jego robocizną, zapłaciłem i popełniłem błąd nie pytając go jakiej firmy wahacze założył, pokazał tylko te stare. Do tej pory było ok. ale coś znowu zaczyna pukać, stukać i trzeszczeć jak stare drzwi, pojechałem więc do h...... z pytaniem co się dzieje, dlaczego po tak krótkim czasie od założenia coś się dzieje, w odpowiedzi usłyszałem " nasze Polskie drogi" Jestem wściekły :-x na tego deb...... i na siebie że tak mogłem dać się oszukać.
Teraz po przeczytaniu całego tematu, już wiem więcej ale mam wątpliwości co do tego, jakiej firmy wahacze kupić :?: Jedni preferują Lemforder, a inni Febi, no i jeszcze gdzie kupić na Allegro czy w sklepie motoryzacyjnym :?: Już sam tak naprawdę nie wiem.

A co sądzicie o tym towarze ori czy nie za tą cenę http://www.allegro.pl/item960663965_wah ... 5_ori.html
VW PASSAT VARIANT HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN
- tolondo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
witam,u mnie bylo tak ponad rok temu kupilem komplet wachaczy master sport z tej strony
http://www.unto.pl/wahacze-audi-audi-p-668.html i zalozylem je przy przebiegu 233 tys teraz mam najechane 256 tys i jak narazienic sienie dzieje dodam ze jedze tylko po polsce.tylko cos ostatnio zaczelo piszczec przy skrecaniu i musze to sprawdzic,moze koncowki drazkow.zaplacilem za komplet 550zl teraz widze ze sa drozsze.jestem ciekaw ile jescze wytrzymaja,jak sie sypna nie omieszkam napisac o tym jak narazie jest ok.pare dni temu zona wjechala w diure w drodze tak ze opone szlak trafil i felga pogieta zawias przezyl ale moze sie okazac cos innego po jakims czasie.zobaczymy
http://www.unto.pl/wahacze-audi-audi-p-668.html i zalozylem je przy przebiegu 233 tys teraz mam najechane 256 tys i jak narazienic sienie dzieje dodam ze jedze tylko po polsce.tylko cos ostatnio zaczelo piszczec przy skrecaniu i musze to sprawdzic,moze koncowki drazkow.zaplacilem za komplet 550zl teraz widze ze sa drozsze.jestem ciekaw ile jescze wytrzymaja,jak sie sypna nie omieszkam napisac o tym jak narazie jest ok.pare dni temu zona wjechala w diure w drodze tak ze opone szlak trafil i felga pogieta zawias przezyl ale moze sie okazac cos innego po jakims czasie.zobaczymy