[A6 C4 ACE] Cały czas chodzi wiatrak
[A6 C4 ACE] Cały czas chodzi wiatrak
Witam, mam problem z moim autkiem, taki że gdy włączę zapłon to mi się od razu włączają wiatraki na chłodnicy, nie ważne czy ciepły czy zimny. Wiatraki chodzą na pełnej prędkości
- misiek3456
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witaj jest jeszcze jeden czujnik poza tym przy chlodnicy(o ile go posiada Twoj silnik)mianowicie u gory silnika zaraz przy deklu klawiatury nad kolektorem dolotowym(jego zadaniem jest pilnowanie temperatury wtryskiwaczy) na dwa wtyki tak zwany czujnik wybiegu wentylatora on tez moze byc winny ciaglej pracy wentylatora jezeli go masz to w trakcie zalaczenia wentylatora wypnij jeden z kabli jezeli przestanie wentylator pracowac to masz przyczyne
pozdrawiam

pozdrawiam

misiek3456
No właśnie tego czujnika przy chłodnicy u mnie nie ma, jutro zobaczę ten o którym mówi misiek3456, a jeszcze pytanko tak poza tematem, wiecie może czy jest gdzieś jakiś bezpiecznik od wycieraczki tylnej szyby, bo mi przestała działać.
[ Dodano: 2010-02-23, 16:03 ]
Jednak to nie jest wina tego czujnika, po odłączeniu go wentylatory nadal chodzą jak szalone. A może to przekaźnik?, bo jak wyciągnę 217 to jest dobrze
[ Dodano: 2010-02-23, 16:03 ]
Jednak to nie jest wina tego czujnika, po odłączeniu go wentylatory nadal chodzą jak szalone. A może to przekaźnik?, bo jak wyciągnę 217 to jest dobrze
- misiek3456
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiatraki nie powinny mieć nic wspólnego z osiągnięciem temperatury roboczej (przecież bmw, czy mb mają wiatrak na wisco i chłodzi on praktyczenie cały czas).tomekb164 pisze:Pomocy, A6 C5 2.4 w benzynie.
Wiatrak od klimatyzacji działa cały czas, przez co silnik nie łapie temperatury powyżej 60 stopni.
Co jest grane?
Brak "łapania" temperatury pokładał bym w źle działającym termostacie.
pozdr.
Mariusz
-
- Forum Audi A6 / A7