Od zawsze chorowałem na Audi,szczególnie na 200 2.2T 20V ale ciężko znaleśc dobry egzemplarz Wybór padł na coś nowszego A6 Avant 1.8T silnik AEB,rok prod.:10.1998.Z zewnątrz będzie seria,natomiast chciałbym cos pogrzebac pod maską.Z seryjnych 150KM chciałbym go podnieśc do 200-220KM.Fotki dodam jutro Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 20:25 przez rysio_ochódzki, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj w klubie <welcome> . Wysoko mierzysz z tą mocą. Nowy program doda twemu silnikowi ok 30 KM.... bezpiecznych koni mechanicznych........Zeby uzyskać twój plan to już grubsza sprawa. Ale jest tu kilku dobrych tunerów którzy na pewno podpowiedzą ci co i jak zrobić aby hulało jak ta lala . Powodzenia w modach.
no mówią , że optymalnie jest go do 180 machnąć ; ) aczkolwiek audi po chipe ma problemy potem z łapaniem obrotów. Mnie też korci na 180 kucy. i spalanie mniejsze przy spokojnej jeździe
Kolego rysio a patrzyłeś moze ile pali te 1.8T u Ciebie. Ostatnio sam zakupiłem taki wóz tyle że sedan ale czekam na odbiór do niedzieli- myślisz może o montowaniu gazu?
Adriano007, jeszce nie wiem ile pali bo nie mam komputera pokładowego.Dzisiaj dopiero pierwszy raz zalałem go po sam korek doleje po 100 i zobaczymy :-P Ale licze,że weźmie pomiędzy 9-10.
Wiosna zagościła więc postanowiłem założyc nowe koło do mojego Turbolota Dystanse 20mm zamówione na Allegro doszły więc można było zabrac się do pracy.
Najpierw trzebabyło dobrze oczyścic piaste w ruch poszła szczotka druciana i papier ścierny.Zgodnie z instrukcją po założeniu niemoże byc żadnej szczeliny pomiędzy dystansem a piastą.
Wszystko idealne pasowało :mrgreen: Trochę się namęczyłem przy zakładaniu koła bo to jednak trochę waży :-P Ale wysiłek się opłacił.Wg. mnie felgi świetnie prezentują się na aucie
No i z czego bardzo się cieszę to naklejka na zadek mojego Turbolota :-D
Wypadało by odświeżyć temat Auto obecnie stoi u mechanika,robiony jest cały remont silnika.Silnik dostał dość mocno "po dupie" przez ciągnięcie lawety i były dwie opcje:1.kupić inny silnik,2.wyremontować tego co mam.Wybór padł numer 2.Po remoncie wiem co mam a kupno używanego silnika wiąże się z pewnym ryzykiem że coś może być nie tak.