Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,9TDI] Gaśnie w różnych nieoczekiwanych momentach.

Silniki wysokoprężne
MADMAX55
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MADMAX55 » 14 mar 2010, 19:36

Koledzy zauważyłem ostatnio taką rzecz a mianowicie: auto gaśnie zawsze w tym samym miejscu oczywiście jadąc w trasie.Gdy podjeżdżam pod górę w pewnej miejscowości jadąc dynamicznie na 4-tym biegu i próbie zmiany na 5-ty bieg po wciśnięciu sprzęgła auto chce zgasnąć lub gaśnie. Sytuacja jest o tyle dziwna, że praktycznie zawsze w tym samym miejscu się powtarza. Paliwa mam w zbiorniku do pełna - co to może być. Może ktoś już przerabiał taki temat :lol:

Awatar użytkownika
KUNIAO
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KUNIAO » 16 mar 2010, 21:43

panowie za kupiłem dla żony a3 z silnikiem 1.9 tdi z początku wszystko było ok a po kilkunastu tysiącach samochód zaczął gasnąć podczas jazdy ze stałą prędkością po autostradzie i pużniej nie chce odpalić trzeba długo kręcić, w mieście wszystko jest ok, wymieniłem filtr, węzyki , powietrza nie ma wpinałem fejs i wygląda że wszystko ok mieszkam w hiszpani mrozów nie ma turbo działa czy może siadać pompa, wiem że to forum dla a6 i takowe posiadam poprostu nie chce logować się na kolejnych forach jeśli ktoś ma pomysl niech pomoże młodszemu bratu
:-D
hobbysta

RafałA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RafałA6 » 17 mar 2010, 09:13

Powiem Wam, że nam audik też gasł i później się go długo odpalało i paliwa też niby było :D
Do rzeczy, mieliśmy potrzebę się dostać do zbiornika od góry więc poprzez pokrywę w bagażniku w przypadku kombi, no i tam później jest taka duża nakrętka plastikowa, której gwint może krzywo złapać przez co wskazanie paliwa jest mylne, a raczej dobre z tym że pompka przymocowana do tej nakręty już nie łapie paliwa :roll:

Mam w warsztacie posta o demontażu wszystkiego po kolei żeby się dostać do tego miejsca może warto to sprawdzić ? Ok 30-40min. roboty.

Pozdrawiam
Rafał

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja