Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]montaz tv tunera do RNS-E i poszukiwania anteny do TV

Car Audio
ODPOWIEDZ
gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5]montaz tv tunera do RNS-E i poszukiwania anteny do TV

Post autor: gregor26 » 07 mar 2010, 13:26

Witajcie wczoraj siedzialem 2,5 godziny na forum.Znalazlem mase informacji ale jednej nie.
Natomiast zamierzam sie do zamontowania tv tunera kabel miedzy tv tunerem a rns-e juz mam ale mam na tylnych szybach cztery paski czyli antene tv i teraz pytanie jak sie do nich dostac czy musze pruc caly bagaznik po obu stronach bo tak zagladajac prubnie nic nie ma!!!Moze kiedys ktos robil cos takiego moze jakies fotostory odnosnie znalezienie i podlaczenia tych orginalnych anten???

Prosze o wsparcie jezeli ktos ma jakomkolwiek wiedze ne ten temat,bede bardzo wdzieczny :-) :-) :-)

Pozdrawiam Ggregor26
Ostatnio zmieniony 07 mar 2010, 19:02 przez gregor26, łącznie zmieniany 1 raz.
duzo zrobione i juz prawie nie ma co robic......

newmanoscar
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

(A6 C5)montaz tv tunera do RNS-E i poszukiwania anteny do TV

Post autor: newmanoscar » 07 mar 2010, 14:07

Witaj gregor26. niestety musisz pruc pol bagaznika, zeby sie dostac do podlaczen (gniazd i wzmacniaczy). Sa one ukryte pod plastikowymi oslonami nadkol po obu stronach bagaznika. Niestety nie mam zdjec ale sam juz tez je rozbieralem, wlasnie w poszukiwaniu anteny do radia. Wiec musisz najpierw poodkrecac sruby ukryte w zaczepach do siatki i rolety bagaznika. potem sruby. ktore trzymaja oparcie foteli tylnych, nastepnie delikatnie musicz sciagac cala oslone nadkola (plastiki gorne tuz pod szyba, razem z cala dolna czescia na ktorej jest tapicerka welurowa). nie probuj oddzielnie bo sie polamia. uweiz mi ze choc wygladaja na oddzielne czesci maskujace , sa jedna wielka caloscia. uwazaj tez na zatrzaski sprezynowe zeby ich nie pourywac.
Pozdrawiam.

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 07 mar 2010, 14:25

Witaj newmanoscar powiedz czy ci sie udalo podlaczyc do tych anten i czy musiales miec jakies specjalne wtyczki do tych wzmacniaczy?czy musiales ciagnac okablowanie na jedna strone do tunera,pytam o wszystko bo jestem za granica i kolega ma mi przywiezc wszystko i nie chce zeby czegos zabraklo,szczeze rozmyslalem o zakupie takiej anteny ze strony naviservice.com.pl

--------------------------------------------------------
http://www.naviservice.com.pl/produkty/20.html
--------------------------------------------------------
ale ja z checia rozbiore sobie bagaznik bo lubie robic takie zeczy,tylko napisz co potrzebuje jak pamietasz! :-) :-) :-)
Pozdro Gregor26

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 08 mar 2010, 18:59

hejka moze wy sie orientujecie bo w naviservis powiedzieli ze musze miec dwa zestawy anten do tunera tv?Czy to prawda!!chodzi mi o takie jak podawalem w poscie wyzej... :-) :-)
Pozdro Gregor

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 09 mar 2010, 18:55

censored
ale taka antena ma tylko dwie wtyczki nie?i powiadasz ze tobie dzialaja na jednej :-) :-)
Chcialbym z toba pogdybac jak myslis jak bym te kabelki ktore dochodza do tych anten z naviservice.com.pl bym przyciol przy samych antenach i przylutowal do tych orginalnych anten w szybach,przeciez ich jest tez 2 w prawej i 2 w lewej szybie.Jak myslisz czy te wzacniacze by sie zgraly z tymi antenami :?: :?: :?: Tak na chlopski rozum przeciez to jest to samo tylko w oplocie plastikowym albo gumowym nie :-)

Pozdro fajnie by bylo jak bys pogdybal razem ze mna :-) :-) :-)

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 09 mar 2010, 19:37

nie mam pojecia ale jutro sprawdze,a w ktorym slupku tylnym lewym czy prawym?mam Kombi :-)

Pozdro

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 11 mar 2010, 19:22

censored,

Mam jeszcze jedno pytanko bo ty widze jestes kumaty w tych tematach :-) :-) :-)
Gdzies na forum wyczytalem ze jak podlacze kamere cofania do orginalnego tunera tv RNS-E i zasilanie do wstecznego swiatla :!: To czy przy wbiciu wstecznego biegu bedzie mi wymuszalo obraz automatycznie w Navi.
Wiesz cos na ten temat :-) :-)
Pozdro Gregor26

gregor26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor26 » 12 mar 2010, 17:58

Hej censored

Pewnie ze chce zebys cos na ten temat znalazl :-) Odnosnie tunera to masz racje nie ma wejscia av ale mam adapter RCA18 i zrobily sie dwa wejscia AV.ponizej zdjecia Adaptera
Pozdro i czekam na jakomkolwiek literature

[ Dodano: 2010-03-18, 23:09 ]
Hej censored

niedawno pisalem z gosciem ktory mi sprzedal tuner tv do rns-e i napisal jak juz bede mial kamerke...
mam mu dac znac i on mi wysle schemacik jak podlaczyc zeby sie samo przelaczalo przy wstecznym!!!Mowil ze nic nie trzeba kodowac.Jak juz to zrobie to jak jestes chetny to ci podesle schemacik lub jakies fotostory :-) :-) :-)

Pozdro gregor
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
toso92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: toso92 » 22 mar 2010, 11:11

censored pisze:W tym i tym :)
Witam i tez podłączam się pod temat bo wylicytowałem ten tuner TV (zdjecie) i będę się bawił w podłączanie(czyt rozbebeszanie tapicerki) ,censored możesz mi powiedzieć czy te wzmacniacze FM/TV są (jeżeli są )w tylnych słupkach tzn miedzy klapa(avant) i tylnymi szybkami czy w słupkach obok tylnych siedzeń ??Mam te metolowe paski na szybach bocznych i w sumie to chciałbym je podłączyć choć niekoniecznie, Kupiłem ten tuner TV głownie dla wejścia AV (wyszło taniej niż adaptatory )Pytam raczej z ciekawości bo jestem prawie pewien ze we Francji już nie nadają analogowego sygnału TV wiec podejrzewam ze i tak nie będzie nic łapać Ale pobawić się zawsze można Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja