[A6 C6] Montaż zderzaka S6 LED do 3.0TDi
Witaj Rabel3, w mojej A6 zmieniłem zderzak wraz z grillem i kratkami na od S6.Rabel3 pisze:Biker,
Witaj Biker,
Mam dwa pytania odnoiśnie Twoich ledów, czy zmieniałeś coś przy zderzaku aby je założyć??
Ja nie znam się na samochodach po wzgledem technicznym więc moge mięć kłopot samemy z założeniem.
Czy moge Cię prosić o jaką instrukcję w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Rabel3
Prowadnice zderzaka i nadkola zostawiłem stare, zderzak w miejscach łączenia z błotnikami dopasowałem przez nacięcia od wewnątrz zderzakaby były te same profile.
Trzeba było wyciąć w belce aluminiowej zderzaka dwaprostokąty po vbokach na dole bo przeszkadzały nowemu zderzakowi.
Pracy trochę było ale warto. Oczywiście sam tego nie robiłem tylko znakomy blacharz. <czapa>
Bajker
- Rabel3
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Witaj Rabel3, w mojej A6 zmieniłem zderzak wraz z grillem i kratkami na od S6.
Prowadnice zderzaka i nadkola zostawiłem stare, zderzak w miejscach łączenia z błotnikami dopasowałem przez nacięcia od wewnątrz zderzakaby były te same profile.
Trzeba było wyciąć w belce aluminiowej zderzaka dwaprostokąty po vbokach na dole bo przeszkadzały nowemu zderzakowi.
Pracy trochę było ale warto. Oczywiście sam tego nie robiłem tylko znakomy blacharz.
Wtam Ponownie,
Dzięki serdeczne za informację, pewnie w koszty trochę się zapuściłeś, myślałem ze dopasowałeś je do tego zderzaka co masz .
Ja się czję na te właśnie
http://moto.allegro.pl/item893674811_di ... a8_q7.html
I nie wiem czy wymagaja jakieś przeróbki,
Słuchaj napiszę na PW do Ciebie w sprawie Twojej przeróbki jeśli nie masz nic przeciwko :lol:
Pozdrawiam
zakupiłem zderzak kompletny w serwisie u naszych sąsiadów 2010 od S6, wydech i tylna klapę bedę montował i dopasowywał, potrzebowałbym numer modułu Bordnetz, mam u siebie z literką K ale chciałbym sprawdzić czy będzie pasował i będę mógł się odpowiednio podłaczyć.
W ilu trybach LEDY powinny świecić dzienny i nocny a co z mgilenymi??
Zastanawiam się nad tylnymi lampami od S6 ale do 2008 roku czy będą pasowały i czy sa juz z Ledami?
czy lampy bixenonowe od S6 są inne niż w A6?
Dzieki z góry za pomoc.
zakupiłem zderzak kompletny w serwisie u naszych sąsiadów 2010 od S6, wydech i tylna klapę bedę montował i dopasowywał, potrzebowałbym numer modułu Bordnetz, mam u siebie z literką K ale chciałbym sprawdzić czy będzie pasował i będę mógł się odpowiednio podłaczyć.
W ilu trybach LEDY powinny świecić dzienny i nocny a co z mgilenymi??
Zastanawiam się nad tylnymi lampami od S6 ale do 2008 roku czy będą pasowały i czy sa juz z Ledami?
czy lampy bixenonowe od S6 są inne niż w A6?
Dzieki z góry za pomoc.
Karpiu
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
kurde.. tez mi sie podobaja..
ale poki mam gwarancje.. nic nie ruszam.. bo mi cofna.. no chyba, ze jakos u nich zamontuje:/
http://moto.allegro.pl/item893674811_di ... ml#gallery
:-D
ale poki mam gwarancje.. nic nie ruszam.. bo mi cofna.. no chyba, ze jakos u nich zamontuje:/
http://moto.allegro.pl/item893674811_di ... ml#gallery
:-D
No ja wczoraj na żywo widziałem w S6. Jest koks. Swoją droga to jakby ktoś chciał nie tylko ledy ale całe S6 to w CH plaza w Poznainu jest do wygrania w konkursie własnie S6
Jest tylko jeden myk. Trzeba kupić mieszkanie i w zaleznosci od wielkości otrzymuje się iles tam losów
Dodatkowo jeszcze na 20 calowych papaciach hehe.
Sorry za maly offtop.

Dodatkowo jeszcze na 20 calowych papaciach hehe.
Sorry za maly offtop.
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Skrzynia: Manual
jest to modul pulsacyjny oparty na NE555 umozliwiajacy podlaczenie ledow do kazdego auta, piszac po polsku jest to modul pozwalajacy aby ledy swiecily (a raczej pulsowaly) w zaleznosci od funkcji jaka maja spelniac dzienne/pozycyjne.crn pisze:Ciekawe co to za kostka
zrobienie takiego modulu dla elektryka to pikus, koszt niewielki tym bardziej ze schematy sa dostepne w sieci, ledy na ebayu kosztuja ok 900zl za komplet wiec nie dajcie sie nabic w butelke,
ja z takimi ledami jezdze juz trzeci rok
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Skrzynia: Multitronic
witam10) Musimy przepiąć PINy przy module Bordnetz pod kierownicą. Musze tylko zerknąć jutro na rozpiske co i gdzie... także opis uzupełnię później.
STrait gdyby udało sie wrzucić tę rozpiske kilka osób bedzie wdzięcznych :lol:
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-11, 14:22 ]
jak to fachowo zrobić bo gniazdo żarówki jest raczej inneświatła przeciwmgielne zamontowane tak jak w S6 - czyli w reflektorze głównym zamiast świateł do jazdy dziennej (wymiana zarówki P21).

[ Dodano: 2010-03-11, 14:31 ]
a które lampy świecą jako coming/leaving home ?Biker pisze:Włączam je na pozycji AUTO. W dzień świecą mocno, po zmierzchu automatycznie załączaja sie światła mijania, a ledy świecą mniejszą mocą. Przy światłach pozycyjnych też świacą tylko ledy, ale też mniejszą mocą.
beyca pisze:witam10) Musimy przepiąć PINy przy module Bordnetz pod kierownicą. Musze tylko zerknąć jutro na rozpiske co i gdzie... także opis uzupełnię później.
STrait gdyby udało sie wrzucić tę rozpiske kilka osób bedzie wdzięcznych :lol:
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-11, 14:22 ]jak to fachowo zrobić bo gniazdo żarówki jest raczej inneświatła przeciwmgielne zamontowane tak jak w S6 - czyli w reflektorze głównym zamiast świateł do jazdy dziennej (wymiana zarówki P21).![]()
[ Dodano: 2010-03-11, 14:31 ]a które lampy świecą jako coming/leaving home ?Biker pisze:Włączam je na pozycji AUTO. W dzień świecą mocno, po zmierzchu automatycznie załączaja sie światła mijania, a ledy świecą mniejszą mocą. Przy światłach pozycyjnych też świacą tylko ledy, ale też mniejszą mocą.
Jak masz włożone zarowki w reflektor glowny do halogenow (tak jak w S6) to i halogeny i LEDy. Ja temat ominalem bo wogole nie ruszalem reflektorow glownych - nie potrzebuje przeciwmglowych z przodu prawde mowiac. Zamontowalem 2 rezystory spiete rownolegle po 100W kazdy - poza obudowa reflektora wiec z kostki tylko 1 przewod wyciagnalem, a drugi to masa na karoserie. Wtedy nie sygnalizuje nie podlaczonych halogenow w reflektorze glownym.
Schematy podlaczenia w najblizszym czasie podrzuce, musze tylko zerknac co, gdzie i jak bo zapomnialem