Witam.
Problem mam taki. Prawe światlo mijania (soczewka H1) swieci nizej niz swiatlo lewe ( od kierowcy). Nie mam ksenonow, elektryczna regulacja ustawiona w pozycji 0. Czy mozna ręcznie "podniesc" zasieg prawego swiatelka? Widzialem przy lampach biale plastikowe śruby na klucz TORX, ale nie wiedzialem czy nimi reguluje sie swiatlo gora-dol, czy na boki.
Pozdrawiam
[A6 C5 1,9 TDI 110 KM] Regulacja świateł mijania
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W stacji diagnostycznej zapłacisz za prawidłowe ustawienie świateł do 10zł. jak już to zrobisz to teraz możesz w swoim garażu podjechać do ściany równo prostopadle i trwale zaznaczyć ustawienie auta od ściany , a następnie na ścianie zaznaczyć prawidłowe ustawienie , przy następnych manewrach z lampami będziesz mógł sa skorygować ustawienie .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Pamiętaj tylko, że w ciemności musisz widzieć granicę światła na drodze na skraju swojej widoczności. Na przykład jak zabuja autem na dołku. Wtedy masz na pewno dobrze i nie oślepiaszskora pisze:Dzieki za podpowiedzi. Dzis skoryguje. Za miesiac mija mi przeglad to sprawdza mi na przyrzadach.
Dzieki
[ Dodano: 2010-03-09, 20:43 ]
Dzieki wszystkim za pomoc. Wyregulowalem swiatelka i swieca o niebo lepiej, a przede wszystkim daleko. Pozdrawiam