Witam.
Postawiłem ostatnio auto do mechanika. Odbieram dzisiaj, a tu na kokpicie pojawiły się ryski. Nie są bardzo mocno widoczne, ale mnie bardzo denerwują. Nie wiem w jaki sposób ów magigk zrobił te zadrapania, bo naprawiał mechanikę pojazdu. Trzy rysy są na schowku i jedna na plastiku nad nim. Nie są to głąbokie rysy.
I tutaj mam do Was pytanie: czy da się to jakoś usunąć? Próbowałktoś jakichś sposobów?
[Audi A6 C5] Ryski na kokpicie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
najpierw możesz spróbować zdrapać zadziory powstałe na krawędziach rysy i rysy powinny być mniej widoczne, potem możesz spróbować jakiegoś środka pielęgnującego albo jakąś pastę choć przed użyciem pasty trzeba się mocno zastanowić i wypróbować najlepiej w jakimś niewidocznym miejscu, np:
http://moto.allegro.pl/item955732746_au ... _75ml.html
na zdjęciach te rysy nie wyglądają na bardzo duże wiec może tylko delikatnie zeskrobać zadziory wzdłuż rys i powinno być lepiej a z pastami trzeba uważać bo może odbarwić plastik lub zetrzeć jego strukturę
http://moto.allegro.pl/item955732746_au ... _75ml.html
na zdjęciach te rysy nie wyglądają na bardzo duże wiec może tylko delikatnie zeskrobać zadziory wzdłuż rys i powinno być lepiej a z pastami trzeba uważać bo może odbarwić plastik lub zetrzeć jego strukturę
- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Też mam takie plastiki - znaczy się miałem i wymieniłem na drewniane, pasują a są nowsze i w ładniejszym stanie. Twoje na ręcznym to wyglądają strasznie tragicznie ale mamy chyba ten sam kolor, też mam zdarte ale o wiele mniej i może w związku z tym chcesz wymienić sobie - to ci dam za free (koszta przesyłki tylko poniesiesz).
Powinny pasować - nie sugeruj się kolorem tunelu bo on jest od wersji z bananową skórą dlatego taki jasny. Same plastiki są od naszego wnętrza o ile się nie mylę
zresztą po kolorach idzie stwierdzić jak coś to pisz na PW.
![Obrazek]()
Powinny pasować - nie sugeruj się kolorem tunelu bo on jest od wersji z bananową skórą dlatego taki jasny. Same plastiki są od naszego wnętrza o ile się nie mylę