co z tym mozna zrobic bo jak sie wkurze to gwozdziami przybije :mrgreen: :mrgreen:
[Audi A6 C5] wybrzuszona deska rozdzielcza
- drozdu
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] wybrzuszona deska rozdzielcza
Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 16:50 przez drozdu, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak zapewne robi się to od słońca ale to wina stosowanego kleju.
W A4 odkleja się tylko że przy przednich słupkach a w a6 właśnie przy centralnej kratce.
Po pierwsze musisz podgrzac suszarką/opalarką ew co chyba byłoby najlepszym rozwiązaniem wystawic na auto na słońce aby tworzywo było plastyczne następnie zaaplikowac klej.
Co do kleju to napewno budapren itp odpada bo w wysokiej temp rozklei się ponownie (sprawdzone), jak napisał LuQas klej do szyb lub masa do uszczelniania nadwozi (równie mocna) będzie najlepszym rozwiązaniem. Kleje te wiążą min 12h i najlepiej gdyby były wystawione na słońce wtedy szybciej.
W A4 odkleja się tylko że przy przednich słupkach a w a6 właśnie przy centralnej kratce.
Po pierwsze musisz podgrzac suszarką/opalarką ew co chyba byłoby najlepszym rozwiązaniem wystawic na auto na słońce aby tworzywo było plastyczne następnie zaaplikowac klej.
Co do kleju to napewno budapren itp odpada bo w wysokiej temp rozklei się ponownie (sprawdzone), jak napisał LuQas klej do szyb lub masa do uszczelniania nadwozi (równie mocna) będzie najlepszym rozwiązaniem. Kleje te wiążą min 12h i najlepiej gdyby były wystawione na słońce wtedy szybciej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamel
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Haha :-D Też mi się skojarzyło z mercedesowskim parktronikiem i chciałem Ci to zaproponować :mrgreen: :mrgreen:
Moje auto jest z Włoch i mam praktycznie te same dolegliwości - może nie w takim stopniu
Oprócz tego, że rozpada się przy kratce to jeszcze przy samej szybie i prawym słupku już zaczyna odchodzić :-?
Moje auto jest z Włoch i mam praktycznie te same dolegliwości - może nie w takim stopniu

- drozdu
- Forum Audi A6 / A7
no to juz wiesz co cie czeka . (zaszyj dziurke poki mala )
[ Dodano: 2010-03-08, 17:00 ]
bo jak nie to bedziemy musieli Audi na mercedesy przerobic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-03-08, 17:04 ]
sorki slavi czy tak jest OK

[ Dodano: 2010-03-08, 17:00 ]
bo jak nie to bedziemy musieli Audi na mercedesy przerobic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-03-08, 17:04 ]
slavi16 pisze:drozdu,
Po raz drugi i ostatni:
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
sorki slavi czy tak jest OK