Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Włączające się wszystkie kierunkowsazy

Elektryka
ODPOWIEDZ
kadzislaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Włączające się wszystkie kierunkowsazy

Post autor: kadzislaw » 05 mar 2010, 17:37

Nie znalazłem na forum rozwiązania mojego problemu. A wygląda on tak: włączają mi się wszystkie kierunkowskazy na raz. Nie migają tylko świecą ciągłym światłem. Dzieje się tak zarówno na postoju przy wyłączonym silniku, jak i podczas jazdy. Jak się zaświecą to na chwilę mogę je zgasić poprzez otwarcie lub zamknięcie centralnego zamka z pilota, ale po chwili znowu się zapalają. Wczoraj wieczorem udało mi się zlikwidować to - myślałem, że na zawsze, jednak dzisiaj znowu - wczoraj po prostu odpiąłem akumulator na parę minut i objawy ustąpiły do dzisiaj do 17. Dodam może, że nie mam żadnego alarmu - tylko centralny zamek i immobilizer.

Co to może być?

kadzislaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kadzislaw » 05 mar 2010, 19:48

Usterka zlokalizowana - moduł komfortu - w tej skrzynce było pełno płynu do spryskiwaczy. Moduł się suszy (mam nadzieję, że będzie działał) w zasadzie sam moduł nie był w środku mokry. Najbardziej zamokła ta największa wtyczka.

Tylko teraz jeszcze jak by mi ktoś powiedział skąd tam się wziął płyn od spryskiwaczy (czuć po zapachu). Znalazłem post z podobnym problemem i chodziło o ta, że wypiął się wężyk do spryskiwacza tylnej szyby - tylko nie było napisane gdzie to jest - skąd on się wypiął i gdzie tego szukać.

kadzislaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kadzislaw » 05 mar 2010, 20:54

Wężyk jest widoczny, tylko że wygląda na cały, nie uszkodzony. Więc skąd tam ten płyn?

misiek1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: misiek1 » 05 mar 2010, 21:22

kadzislaw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kadzislaw » 05 mar 2010, 22:35

Osuszyłem moduł, podłączyłem, włączyłem spryskiwanie tylnej szyby i już wiem skąd cieknie, a w zasadzie tryska. Niestety nie na łączeniu - jest dziurka w wężyku. Ma ktoś jakiś dobry pomysł co by to załatać. Może poxiliną i potem owinąć taśmą izolacyjną?

Bolekru
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bolekru » 06 mar 2010, 09:18

Temat dla mnie nie jest obcy, w zimie zamarzł mi płyn :-( , jak się troszkę ociepliło spryskiwacze zaczęły działać, ale tylna szyba dosyć kiepsko-pęknięty wężyk.
Po zlokalizowaniu uszkodzenia przeciołem wężyk do końca i połączyłem kupionym wężykiem w castoramie nachodzącym na ten orginalny(odpowiednia średnica) opaski i wszystko ok.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja