Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Gdzie znaleźć sterownik od świateł wewnętrznych?

Elektryka
ODPOWIEDZ
gość_

[A6 C4] Gdzie znaleźć sterownik od świateł wewnętrznych?

Post autor: gość_ » 04 mar 2010, 22:06

Witam.
Z racji, że planuje założenie czerwonych diod na podłodze do podświetlenia nóg chcę wiedzieć gdzie znajdę sterownik od świateł wewnętrznych. Chodzi mi o lampki w podsufitce, które załączają się i świecą chwilę gdy otwieram drzwi, otwieram zamek centralny lub gaszę auto. Zawsze istnieje opcja by poprowadzić kabelek do lampki w podsufitce ale może można zrobić to bardziej profesjonalnie i podpiąć się bezpośrednio pod sterownik jeżeli dostęp do niego nie jest jakiś strasznie trudny. Lampki na podłodze mają się palić razem z tymi na podsufitce i gasnąc po chwili razem z nimi dlatego o to pytam. Za wskazówki dzięki ;)

Awatar użytkownika
Dodek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1992
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dodek » 04 mar 2010, 23:23

tym stereuje centralka komfortu ,podobno jest gdzies pod tylnia kanapą czy za oparciem -sam nie wiem -mimo iz patrzyłem tam ze 20 razy gdzie to jest

ale jest szybsza droga - - a mianowicie - odkrecić schowek ten nad nogami kierowcy -znaczy ten plastik ze schowkiem i tam sa schowane przekaźniki - własnie przez nie idzie sygnał - od modułu komfortu do lampki oświetlenia wew - - dokładnie - chodzi o sterowaną mase - nie pamietam o gdzie to dokładnie było ( na którym ) ale wiem że - interesuje cie biało czarny kabek który iedazie od lampki wew - -jest on pociągnięty przez słupek lewy A aż do tej skrzynki przekaźników ( po otwaciu dzwi na tym kabelku powinna pojawiać sie3 masa ) --

ps jak co szerej jest to opisane w tematach " nie działa oświetlenie wew w audi c4"
Łan tu sri TDI :mrgreen:

xman

Post autor: xman » 10 mar 2010, 12:12

a jesli ktos by chciał zamiast diód zapodać coś z epoki c4 z lampek do środka to mam patenta... lampki z forda scorpio Mk1 i Mk2 (nie mylić z wielorybem bo wieloryb to Mk3)

p.s. a pytanie z mojej strony... czy szły w audi lampki w drzwiach te co oswietlają pod nogi gdzie się wysiada lub czerwone na scianie ze zamkiem zeby ktos kto za nami jedzie widzial otwarte drzwi (cos jak odblask ale z żarówką- świecący). było takie coś w audi??

Awatar użytkownika
kamil138
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil138 » 17 mar 2010, 18:43

Dodek, centralka komfortu (moduł komfortu) jest to poprostu pompa zamka centralnego, takie czarne plastikowe urządzenie pod tylną kanapą on właśnie steruje lampkami wewnątrz auta

tak to wygląda:
Obrazek
Było: A6 C4 2.5tdi, 115KM, 1994r,
Było: S6 C4 4.2, 290KM 1995r,
Jest: MOJA ŻABA <cwaniak>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja