Witam.
W moim samochodzie jedna z lamp ( xenon ori ) od jakiegoś czasu nie zapalała się za pierwszym włączeniem świateł,ale gdy wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz to lampa się zapalała i wszystko było o.k
Trzy dni temu lampa zapaliła się dopiero za po 4 włączeniu świateł ,a wczoraj już wcale nie chciała się zapalić.
Dziś również nie chce się zapalić. Chciałem przełożyć żarówki stronami ale dostęp jest bardzo utrudniony, a wydaje mi się ze to nie będzie wina żarówki no bo chyba żarówka albo się przepala albo jest dobra.
Sprawdziłem tylko czy przewód zasilający nie jest luźny w lampie która nie świeci, ale nie był luźny.
Proszę doradźcie co to może być. Może ktoś miał podobny przypadek.
[A6 C5] Nie działa jedna lampa xenonowa
Cześć. Miałem identyczny przypadek , jak u Ciebie-jakiś rok temu. Zamieniłem żarówki stronami i działała. Wiec, to nie był problem żarówek. Okazało się, że padła przetwornica. Zakupiłem na allegro (używana , ale sprawna-nie spotkałem się z nowymi przetwornicami do tych modeli), podjechałem do elektryka, założył i wszystko gra do dziś. Podjedź do jakiegoś fachermajstra, niech looknie i zdiagnozuje, ale wg mnie na 95% to wina przetwornicy.
Pzdr
Pzdr
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi.
Jednak żarówka była przepalona.
Podjechałem do elektryka, który powiedział że na 99,9% to jest wina żarówki, bo podobna w audi przetwornice bardzo rzadko się psują.
Nie miał czasu się tym zająć ale pożyczył mi żarówkę, podłączyłem i świeci
Teraz muszę tylko kupić 2 nowe i po problemie.
Myślę o Osramach czy ktoś może coś o nich napisać ( czy to dobry wybór czy zły ). Wcześniej miałem General Electric, ale nie wiem od kiedy były i jak długo wytrzymały.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Jednak żarówka była przepalona.
Podjechałem do elektryka, który powiedział że na 99,9% to jest wina żarówki, bo podobna w audi przetwornice bardzo rzadko się psują.
Nie miał czasu się tym zająć ale pożyczył mi żarówkę, podłączyłem i świeci

Teraz muszę tylko kupić 2 nowe i po problemie.
Myślę o Osramach czy ktoś może coś o nich napisać ( czy to dobry wybór czy zły ). Wcześniej miałem General Electric, ale nie wiem od kiedy były i jak długo wytrzymały.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7