Przetłumaczę pierwszy post z tego co rozumiem

Temat: Skrzynia automatyczna łagodne przełączanie
Treść:
Na początku napiszę krótko o co mi chodzi.
Jeśli masz samochód z automatem, to kiedy robisz adaptacje przepustnicy (blok 060), nie zapomnij o zrobieniu adaptacji silnika blok 063 oraz skrzyni biegów blok 000.
Chciałem podać jedynie małą informacje, o której, jak zauważyłem, nie było dużej dyskusji. Jestem pewien, że wielu jest świadomych o adaptacji przepustnicy (TBA), która wykonujemy za pomocą ross-tech VAG-COM. Dla tych z nas, którzy mają automat lub tiptronic, powinni także wykonać dodatkowe dwie adaptacje. Blok 063 w silniku i blok 000 w automatycznej skrzyni są także potrzebne do wprowadzenia podstawowych informacji. Po zrobieniu adaptacji dla wszystkich tych bloków (szczególnie dla skrzyni biegów) zauważyłem, że mój samochód jeździ o wiele lepiej, zwłaszcza przy przyśpieszaniu. Nie mają więcej miejsca niepewne redukcje, samochód mniej szarpie przy przełączeniu biegów i w ogóle jazda jest o wiele płynniejsza. Bez adaptacji, samochód wydawał się przełączać za późno albo przy mocniejszym dodaniu gazu przyśpieszał za mocno (za szybko?). Mam swój samochód od ponad roku i na reszcie uświadomiłem sobie jak bardzo adaptacja automatu pomaga. Zatem miejmy nadzieje, że pomoże to wam, szczególnie tym którzy nie są z tym za pan brat.
Pamietajcie, adaptacja przepustnicy i inne adaptacje powinny być wykonywane po usunięciu kodów błędów (to także rzecz o której nie wiedziałem), co m. in. było zaznaczone w Bentleyu. Instrukcja Bentleya nie jest jednoznaczna w tej kwestii.
Jeszcze jedno odnośnie adaptacji automatu. Musicie wejść do podstawowych ustawie w Vag-com i wpisac 000. (you must go straight to basic settings in the vag-com software, and type in 000 there.). Nie będzie tutaj (w bloku 000) nic aktywne, jesli wcześnie nie zrobiliście adaptacji 060 i 063 w silniku. Zapamiętajcie to jeśli będziecie podążać wg procedur. Ross-tech ma niezłą stroną o robieniu adaptacji
Engine Block 060:
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/vwmkIV.html
engine Block 063 / automatic transmission block 000
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/autotrans.html