koledzy piszecie o ukrytych guzikach,jest na to rowniez inny sposob.zamiast guzikaa najlepsze sa i tak maty polozone pod kocyk na siedzeniu lub pod pokrowcem podpiete pod paralizator uruchamiany nieumiejetnym odpaleniem :mrgreen: zlodziej ni ma prawa sie podniesc :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-02-22, 22:44 ]
inne wyjscie to miec znajomego karka ktory cos znaczy w miescie i dac mu pojezdzic swoim autkiem tydzien,zeby sie opatrzylo na miescie ze to jego autko,tak zrobil moj koles 10 lat temu jak nabyl wtedy 3 letnia c4a6,posadzil na tydzien obecnego mistrza ksw.khamidowa :lol: :lol: :lol:
[All] Zabezpieczajcie swoje niunie sami!!!
-
Forum Audi A6 .
- pama
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
hehe.. ciekawe to jest , faktycznie.. ale..:rubio pisze:Jak dla mnie oferta guardsystem jest dużo lepsza od gps a jeśli byłbyś zainteresowany to mam tam małe znajomości i może udało by mi się załatwić lepszą cenę :-P
ABO 900PLN + pozostale koszta.. robi sie kupa kasy..
Myle nad blokada skrzyni biegow.. a potem jakim zenwtrz alarmem dodatkowo.::/
Ten Guard System wydaje mi sie za drogi:(
[ Dodano: 2010-02-23, 14:41 ]
tomkom1,
Trochę pogoglowałem i wygląda na to, że jest to nadajnik/pluskwa nadający na 173 MHz. Zasięg jakieś 20 km. Oni nie lokalizują, a raczej szukają.
www.guardsystems.com/category.php?categoryID=585
Jest to faktycznie idealne do szukania samolotem
A tutaj opis systemu na module GPS/GPRS:
http://www.guardsystems.com/getfile.php ... 0copy1.pdf
:evil:
Odnośnie GuardSystem powiem tyle - dobre ale nie na tyle aby tyle kosztowało .tomkom1 pisze:koledzy piszecie o ukrytych guzikach,jest na to rowniez inny sposob.zamiast guzika montujesz uklad identyfikacji radiowej,wsiadasz do autka przekrecasz kluczyk i zalacza sie ten uklad.do tego jest mala pastylka do kluczy taki mini pilot wysylajacy sygnaly radiowe,mozna to rowniez wykorzystac zamiast kontaktronu zalaczanego magnesem.ten mini pilot jest albo zalaczany guzikiem i wtedy bateria wytrzymuje xxx czasu lub jest wlaczony na stale i co 7 sekund wysyla sygnal identyfikacji .wtedy co ok 3 miesiace zmiana baterii.odbiornik wysyla sygnal do przekaznika ktory zaaacza ci uklad ktory zabezpieczyles..a najlepsze sa i tak maty polozone pod kocyk na siedzeniu lub pod pokrowcem podpiete pod paralizator uruchamiany nieumiejetnym odpaleniem :mrgreen: zlodziej ni ma prawa sie podniesc :mrgreen: :mrgreen:
Metoda opisana w tym poście podoba mi się bardziej ale też ma kilka wad :
Pokrowce na siedzeniach ? kupować auto za tyle kasy a potem pokrowce owijać w szmaty ?
A ta mata nie uziemi czasem kierowcy ze sklerozą ? A co będzie jak złodziej będzie miał "stymulator" i zaniemoże ? Kłopoty dla włąściciela pojazdu .
Najlepsze zabezpieczenia są proste , głupie i wyprowadzające złodzieja z równowagi .
Złodziej jest w dzisiejszych czasach inteligentny i gdy podchodzi do takiej fury to wyobraża sobie że właścicielzainwestował w róznej maści alarmy , zabezpieczenia , systemy i takie tam .
Moje zabezpieczenie starej poczciwej 100 z 1986 roku było proste , bezpieczne i niezawodne . Zmieniłem 6 stacyjek , 6 zamków w drzwiach i pozyskałem jeden ułamany łamak w stacyjce z odciskiem palca . Zabezpieczenie było proste - trzeba było wyjąć popielniczkę , wsadzić rękę w dziurę i włączyć włacznik klawiszowy od nocnej lampki koło dźwigni zmiany biegów .
Dwóch złodziei spłoszyłem bo widziałem jak uprawiali swój proceder pod osłonem nocy . W pozostałych przypadkach o włamie dowiadywałem się dopiero rano gdy rano stwierdzałem że mój kluczyk od otwierania auta jest zdeaktualizowany.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez P@weł, łącznie zmieniany 1 raz.
panowie w tym temacie niestety mam doświadczenie skradziono mi 2 fury 1 to audi 90 sedan była stara ale piekna jak na 87rok w niej nie miałem zabezpieczen 2 to audi cupe tuningowana w niemczech 200kucy miała z 2.3też nie miała zabezpieczen z tym że w tą noc co mi ukradli wyjełem bezpiecznik pod maską bez którego nie odpalisz silnika dali rade i to z podwórka.Teraz mam odciecie zapłonu wstawione odcina całego kompa pompke itp no i alarm, kumpel jest elektronikiem to w bmw założył sobie coś takiego że jak mu wchodzi ktoś do fury to mu w komórka dzwoni.Ale jak mają ukraśc to na wszystko znajdą sposób a policja niema pojęcia o niczym.Mieszkam w małej miejscowości 3 tyś w ostatnich latach zgineło tu 15 aut a tydzien temu zagineła100 c4 w dislu i nie była piękna.
Grzegorz Domański
-
Forum Audi A6 .
masz skrupuly czy mu pompka nie wysiadzie?naklej na szyie kierowcy maly znaczek pioron taki jak na skrzynkach elektrycznych,wlazl na wlasne ryzyko to niech sie potem ratuje...nie musisz zakladac pokrowcow.rownie dobrze taka mata pradowa bedzie dzialala pod poszyciem siedzenia oryginalnym..nawet ze skora mozna sobie poradzic.wystarczy jakies elektrody miedzy szwy wlozyc.co do zapominalskiego wlasciciela to jest na to sposob wlasnie z identyfikacja radiowa.bezobslugowo..ja nie mam skrupulow dla zlodzieja.sam wlazl to niech sam sie ratuje...jak mu sie wlosy na dupie przypala to zajmie sie czym innym.a tak jak wszyscy pisza,maja wziasc to wezma...kiedys w poznaniu na targach szalaly firmy ze maja takie zabezpieczenia ze nie da sie wziasc,nie do ugryzienia...i co?chlopaki jak ostygla wrzawa przestawili fure na drugi parking zeby tylko im udowodnic ze sie da...i do tej pory nikt nie wie kto jak i kiedy...te dwie firmy upadly...glosno bylo swego czasu o tymP@weł pisze:A co będzie jak złodziej będzie miał "stymulator" i zaniemoże ? Kłopoty dla włąściciela pojazdu .
Ostatnio zmieniony 27 lut 2010, 21:25 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 1 raz.
mam znajomego w pracy starszy facet mówi że za komuny dośc popularne było wkładanie ostrego noża pod fotel malucha tak żeby gąbke przebic ale tej ostatniej warstwy nie jak ktos siadł to zoooonk a na drugi dzień patrzało ise który kuleje bo go dupsko boli i rozprawiali sie z gościem
Grzegorz Domański
-
Silwer0803
- Forum Audi A6 / A7

-
The Rock