Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4]mechanizm szyberdachu

Elektryka
ODPOWIEDZ
gregor6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c4]mechanizm szyberdachu

Post autor: gregor6 » 16 lut 2010, 08:42

panowie w swoim c4 mam problem z szyber jak go chcem otworzyc to słysze zgrzyt tak jakby jakieś trybiki przeskakiwały a szyber nic, czy ktoś miał podobny problem
Grzegorz Domański

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 lut 2010, 10:50

zamarzl?przymarzl?do cieplego garazu an noc i dopiero probojotworzyc

gregor6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor6 » 16 lut 2010, 20:12

już próbowałem efekt ten sam nie otwiera sie
Grzegorz Domański

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 lut 2010, 20:46

zdejmij ta maskownice silniczka,na tej maskownicy w oryginale jest klucz imbus do awaryjnego zamkniecia i otwarcia szybra.sproboj otworzyc recznie bedziesz wiedzial czy rosypala sie przkeladnia w silniku czy caly mechanizm przesuwu blachy
to tak dla upewnienia sie bo wydaje mi sie ze predzej pod oporem wywalilo by bezpiecznik niz rozerwalo przekladnie ale zrob taka rzecz jak wyzej pisalem

gregor6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gregor6 » 17 lut 2010, 08:54

ok w weekend spróbuje
Grzegorz Domański

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 24 lut 2010, 23:23

ogarnales?czytalem ze masz nadal problem.moze sie poprostu zawalily brudem te prowadnice?sprobj otworzyc,nasmarowac to najlepiej jakims suchym smarem.nie podam ci marki ale mam cos takiegow spraju...nie brudzi i nie usmaruje i nie poplynie na podsufitke...jesli bedziesz w ol daj znac mozemy sprobowac zalozyc na krotko drugi silnik.moze on niedomaga juz

RDS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RDS » 27 lut 2010, 19:46

Miałem taki sam problem. Szyber musiał być długo nieotwierany i ze smaru/oleju zrobił się jakiś gnój. Nie próbuj na siłę bo ja w jednym próbowałem (miałem zapasowy) i tylko strzeliły cięgna otwierające szyberdach. Jedyna opcja to rozebrać, dobrze wyczyścić i nasmarować. Ale nie na siłę. Można zniszczyć linki lub zęby na przekładni.

Ja u siebie zdejmowałem podsufitkę i odkręcałem szyber. Kiedy cały mechanizm z szyberdachem był już poza samochodem to otwierałem go kręcąc imbusem i jednocześnie rękoma trzeba odsuwać szyberdach.

Spróbuj bez wyjmowania podsufitki i szyberdachu, może się uda. Ja tak czy inaczej musiałem zdjąć, więc przy okazji zrobiłem szyberdach ;-)

Pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja