[a6 c5]swiece zarowe
[a6 c5]swiece zarowe
witam, mam pytanie, czy mozliwe jest ze na uszkodzonych dwóch swiecach reszta nie grzeje tak samo?poniewaz miałem uszkodzone dwie swiece i przy rozruchu kontrolka swiec zapalala sie na bardzo krotko i auto zapalało z lekkim problemem a teraz po wymianie dwoch uszkodzonych swiec kontrolka pali sie zdecydowanie dłuzej
CO AUDI TO AUDI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam,
Też miałem problem ze świecami. Uszkodzone były 4szt. z sześciu. Mówiono mi, że wymienia się kompletami. Ja chciałem przyoszczędzić i wymieniłem tylko 4szt. Przez kilka tygodni było OK. Później musiałem dłużej kręcić- okazało się, że padły dwie pozostałe świece. Morał z tego, że lepiej wymieniać kompletami- jedna robota.
Też miałem problem ze świecami. Uszkodzone były 4szt. z sześciu. Mówiono mi, że wymienia się kompletami. Ja chciałem przyoszczędzić i wymieniłem tylko 4szt. Przez kilka tygodni było OK. Później musiałem dłużej kręcić- okazało się, że padły dwie pozostałe świece. Morał z tego, że lepiej wymieniać kompletami- jedna robota.
Swiado
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
na im wiecej swiec tym wiekszy pobor pradu i czas troche dluzszy grzania. ja tez slyszalem ze to zalezy od temp. otoczenia i temp. samego silnika.ja mialem spalone wszystkie 6 w najwieksze mrozy palil bez problemu nawet dymka nie bylo. wymienilem wszystkie i rzeczywiscie troszke dluzej kontrolka sie swieci.ale to kiedy sie wylacza nie zobaczymy po tym ze sie kontrolka wylaczyla.trzeba patrzec na woltomierz. slyszymy pykniecie w przekazniku i wskazowka podnosi sie wtedy wiadomo ze swiece rozgrzaly sie do konca. ale to taka ciekawostka tylko. :mrgreen: :mrgreen:
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...