Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.5 V6 TDI AFB]zamiana głowic

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
majek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5 V6 TDI AFB]zamiana głowic

Post autor: majek82 » 23 lut 2010, 18:20

Mam proste pytanko,starałem sie znależć na forum ale nie udało mi sie to,dzwoniłem po sklepach,serwisach i nikt nie chce udzielic mi odpowiedzi albo powiedziec człowieku wybij to sobie z głowy,a mianowicie czy głowice z silnika AYM beda pasowac do AFB czy nie?Albo czy wogole jakies inne pasuja i czy oprocz głowic jeszcze trzeba cos przerabiac.Z góry dziekuje za odpowiedz i porady,pozdrawiam
było- A6 2.5 v6 tdi
jest- 330d

kumangt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kumangt » 23 lut 2010, 18:43

witam zobacz czy wszystkie komory sa takie same najlepiej przylozycz uszczelke i zobaczyc i czy rozne wloty ma takie same niech sie wypowiedza lepsi ale wg mnie jak wszysko jest to samo to mozna przynajmniej jest tak w niektorych autach ja mam tak w t4 np nie wiem jak z audi
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.

Jakob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C5 2.5 V6 TDI AFB]zamiana głowic

Post autor: Jakob » 23 lut 2010, 21:40

Witam
majek82 pisze:Mam proste pytanko,starałem sie znależć na forum ale nie udało mi sie to,dzwoniłem po sklepach,serwisach i nikt nie chce udzielic mi odpowiedzi albo powiedziec człowieku wybij to sobie z głowy,a mianowicie czy głowice z silnika AYM beda pasowac do AFB czy nie?Albo czy wogole jakies inne pasuja i czy oprocz głowic jeszcze trzeba cos przerabiac.Z góry dziekuje za odpowiedz i porady,pozdrawiam
Majek raczej tego wszystkiego nie spasujesz. TU I TUTAJ i trochę niżej w podanym linku,nasz specjalista z forum wypowiadał się na temat silnika AYM i jego podobieństw do innych silników.

PS: wydaje mi się że te różnice mogą polegać także na innych systemach olejowych głowic...
Może podane linki w jakimś stopniu Ci pomogą. ÂŻyczę miłej lektury. Odezwij się do Piotrusia , może coś więcej napisze.

Pozdrawiam
Jakub
---------------------------

majek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: majek82 » 24 lut 2010, 20:01

aha tzn ze bede miał na sprzedaz dwie glowice do aym :-/ ,a powiedzcie mi czy same walki i hydraulika beda pasowac bo z tego co Piotrus napisales aym mial stary rozrzad czyli same wnetrznosci powinny pasowac do afb???
P.S. Nasze forum to naprawde kopalnia wiedzy(oczywiscie i nie tylko to :-D )ale do czego daze,dwa dni chodzenia po sklepach,serwisach w okolicy,telefony do serwisow i nie tylko i co one mi daly...nic,najpierw nikt nie umial odpowiedziec mi na to pytanie,a nastepnie dwoch specow powolujac sie na etke uswiadomilo mnie ze to sa w zasadzie te same motory i musza pasowac!Tutaj zadalem pytanie i mam czarne na białym tak czy nie i dlaczego,dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam Kuba
było- A6 2.5 v6 tdi
jest- 330d

majek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: majek82 » 24 lut 2010, 22:23

Piotrus jezcze raz dzieki za zainteresowanie, nawet nie wiesz jak licze sie z Twoim zdaniem bo widac ze masz niesamowita wiedze o tych silnikach,wrecz niespotykana bynajmniej w terenie gdzie mieszkam,choc nie jest to jakis niezabitow :lol: ,co do główic to sa one gołe bez niczego,tzn.z hydraulika z wałkami i zaworami,bez osprzetu,głowice w stanie idealnym(podobniez, okaze sie w praniu)z A4 z 2002r 114kw,wedle twojej sugestii :-D ,jutro dzwonie i pytam sie o dół,pozdrawiam
było- A6 2.5 v6 tdi
jest- 330d

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja