´[A6 1.9 tdi 110km]piszczace hamulce!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
´[A6 1.9 tdi 110km]piszczace hamulce!!!!
witam wszytkich mam takie pytanko co mozna zrobic z hamulcami zeby przestaly piszczec ,piszcza jak by pociag hamowal dodam ze tarcze i klocki sa nowe maja zaledwie dwa miesiace czy musza sie jeszcze dotrzec czy co???.Wczesniej mialem peugota406 i po wymianie tarcz i klockow wszytko bylo ok a tu nie wiem co sie dzieje--
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
witam wydaje mi sie z tego co widzialem jak sie zaklada klocki delikatnie powinno sie ze szlifowac ranty nie raz jest tez tak jak sie kupije najtansze po 3 powinny sie dotrzec
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: Q7
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Pierwsze słyszę o czymś takim... :-? ,no ale jak pomogło,to dobrze.raques pisze:tak jak pisze ci kolega alukard przegrzałes.
Zetrzyj powierzchnie klocków delikatnie papierem sciernym 100 na równej powierzchni ( u mnie skrzypiały nowe Ferrodo, pomogło)
Ale adamus776 nic nie pisze,ze hamował jakoś ostrzej zaraz po wymianie,czy coś w tym stylu,ja miałem identycznie z tym piszczeniem,dwa razy w karierze z audi,właśnie zaraz lub jakiś czas po wymianie,i wcale nie "przegrzałem" ,żeby nie było nieporozumień.Pojechalem,zareklamowałem tam gdzie kupowałem i wymienialem jednocześnie,wymienili na tej samej firmy bez problemu na drugie i problem znikał z piszczeniem :-D .Jak oglądałem po wyciągnięciu tych piszczących,to gołym okiem nie widać nic szczególnego,a reklamację uwzględniają bezproblemowo też dostawcy,więc moze warto tak do tego podejść?Pozdr