Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 1,8T 150 KM] pech czy fatum?????

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1,8T 150 KM] pech czy fatum?????

Post autor: pit 76 » 21 lut 2010, 09:55

witam Kolegow
wracam ponownie na forum po dwoch miesiacach
nie wiem czy to pech czy jakies fatum, opisywalem moj temet dławienia sie auta szarpania braku mocy i dziekuje za pomoc kolegom, ale oto po wymianie przepływki i pompy paliwa auto chodziło super :lol: i nagle znowu to samo :shock: . wymieniłem pompe poraz drugi bo cisnienie znowu dawała za małe, podłaczyłem pod Vag-a i zadnych błedow wiec pomyslalem pompa paliwa i sprawdzilem cisnienie i znowu poraz trzeci w przeciagu pieciu miesiecy walnela pompa paliwa. wymieniłem juz pompe trzy razy i za kazdym razem pojezdze około trzy tygodnie i znowu to samo muli sie spadek mocy szarpie .sprawdzam cisnienie pompy paliwa i daje około 1 atmosfery i dupa znowu nowa pompa trzy tygodnie i kolejna .wymieniam tylko ten wkład a nie kompletna cała pompe razem z tą obudową.
nie mam juz pomysłu co uszkadza moje pompy paliwa co jest przyczyną, filtr paliwa nowy(dbam o to) <smuty>
nie mam juz sił i żadnych pomysłów POMOCY!!!!!!!!!!!!!

waskivw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: waskivw » 21 lut 2010, 20:30

Witam

1 A czy przy wymianie pompy czyściłeś zbiornik paliwa ?
2 Czy zmieniłeś może stację gdzie tankujesz?
3 Co to za pompy które zakładasz,chyba nie CHINY cena za wkład ok 100 pln.

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 22 lut 2010, 10:05

Ja wrzucę swoje 5 groszy. Kupiłem autko zadbane i serwisowane. Przy włączeniu zapłonu słychać było pracę paliwowej. Standardowo, wymieniłem co do wymiany - filtr paliwa też. I co się okazało, filtr był z datą produkcji jak autko, w środku dosłownie smoła.Po jego wymianie nie słychać już pracy pompy. Usłyszałem ją kilka razy w tym roku jak mi aku padało, ale kupiłem nowy aku i jest ok.
Może masz filtr i zbiornik zabadziany dodać pompkę made in CHRL i pozamiatane

Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pit 76 » 22 lut 2010, 10:37

Panowie dzieki za info.prawda ze zbiornika nie czyscilem nigdy :-/ ,filtr paliwa czesto wymienial bo jestem nawet nadgorliwy w temacie filtrów.dwa pytanka
1 jak wyczyscic zbiornik paliwa czy jest jakis korek spustowy i czym wyczyscic????(slavi16) :roll:
2 jakie napiecie powinno byc na pompie ?????i jesli jest za niskie co moze byc przyczyna ???(Andi 2,5 tdi)
:roll:
3 ja u mnie slysze jak pracuje pompa ale tylko jak otworze bagaznik delikatnie slychac (morfeusz27)

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 22 lut 2010, 11:03

pit 76 szukałem dla Ciebie trochę o czyszczeniu zbiornika, znalazłem to
http://www.audi200.grozny.com.pl/?p=p_2 ... -zbiornika

[ Dodano: 2010-02-22, 11:07 ]
może się Ci przyda, nic innego nie znalazłem, muszę teraz iść do pracy. Narka <ok>

Awatar użytkownika
pit 76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pit 76 » 22 lut 2010, 15:47

morfeusz 27 dzieki za info sprobuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja