[Audi A6 C5] Jak wyjąć dmuchawe z auta?
[Audi A6 C5] Jak wyjąć dmuchawe z auta?
Tak jak w temacie jak wyjąć dmuchawe nawiewu z auta, prawdopodobnie umarły mi szczotki poniewaz dosyć często ma zawieche i mimo że na climatronicu pojawia się info że powinno dmuchać to nic się nie dzieje, a następnym raze kręci się jak ta lala...
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
No normalnie, zdejmujesz schowek (j.w.), potem 3 wkręty (na wierzchu), wyciągasz wentylator, smarujesz tulejki wirnika oliwką i już. Roboty na 30 minut max.tomciar pisze:No mi zaczął lekko świszczeć na 4 biegu, myślałem że łatwy demontaż żeby psiknąć jakimś szuwaksem, a Tu widzę że masakra. Ma kto jakiś pomysł żeby usunąć takie świszczenie?
Polecałbym wyczyścić przy okazji wirnik wentylatora i wnętrze obudowy. Czasu może trzeba duzo więcej ale zawsze to mniej kurzu (smrodku) w wentylacji

Części samochodowe online - Motostacja pl
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
RomanS pisze:No normalnie, zdejmujesz schowek (j.w.), potem 3 wkręty (na wierzchu), wyciągasz wentylator, smarujesz tulejki wirnika oliwką i już. Roboty na 30 minut max.tomciar pisze:No mi zaczął lekko świszczeć na 4 biegu, myślałem że łatwy demontaż żeby psiknąć jakimś szuwaksem, a Tu widzę że masakra. Ma kto jakiś pomysł żeby usunąć takie świszczenie?
Polecałbym wyczyścić przy okazji wirnik wentylatora i wnętrze obudowy. Czasu może trzeba duzo więcej ale zawsze to mniej kurzu (smrodku) w wentylacji
sam wentylator tak
myslalem ze cala ta czesc z wentylatorem
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
tomciar, otwórz schowek to na jego górnej krawędzi zobaczysz wkręty.
Na dole schowka jest tyle samo (w sumie bodaj 6 szt.) Wykręcasz je wszystkie i schowek opada. Przytrzymaj troche bo masz 2 przewody do odłączenia (od oswietlenia schowka i od lampki oswietlającej nogi pasażera. Jakbys nie chciał wyjmować schowka z auta tylko połozyć na podłodze to nawet o ile pamietam nie trzeba tych kabli odłączać
Na dole schowka jest tyle samo (w sumie bodaj 6 szt.) Wykręcasz je wszystkie i schowek opada. Przytrzymaj troche bo masz 2 przewody do odłączenia (od oswietlenia schowka i od lampki oswietlającej nogi pasażera. Jakbys nie chciał wyjmować schowka z auta tylko połozyć na podłodze to nawet o ile pamietam nie trzeba tych kabli odłączać

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
O ile pamietam to ściągałem wirnik z osi (nie jest łatwo bo wirnik plastikowy a siedzi ciężko - trzeba równomiernie ciągnąć). Ale w jakimś aucie użyłem tez strzykawki z zakrzywioną igłą.200dream pisze:Wysłany: Dzisiaj 21:21
Jak nasmarować tulejki tego silnika? O ile dostęp do jednej tulejki jest bardzo łatwy, to jak dostać się do drugiej tulejki (która znajduje się pod łopatkami wirnika)?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
tu masz opis wszystkiegotomciar pisze:A czy mógłby ktoś z Was napisać (albo nakierować na temat na forum) jak zdemontować schowek? Ja wiem ze to chwila ale jak ktoś pierwszy raz się za to zabiera to może coś połamać albo coś takiego. Nie znalazłem żadnego tutorial-a na forum... :oops:
Demontaz dmuchawy
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7