Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Coś z tyłu skrzypi...

Wnętrze
ODPOWIEDZ
pacos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] Coś z tyłu skrzypi...

Post autor: pacos » 21 lut 2010, 18:10

Cos z tylu skrzypi mi w a6, jest to nadwozie Avant, to skrzypienie takie ,moze nawet bardziej piszczenie na zlej drodze.. jak zamknalem(wsunalem) ta rolete ktora zaslania bagaznik to wydaje mi sie ze troche na poczatku ustalo ale znowu potem zaczelo.. moze troche mniej.
Co to moze byc? Strasznie mnie wkurza jak cos w samochodzie wydaje taki dzwiek. Czy to mozliwe ze cos z ta roleta?

Awatar użytkownika
Markus-47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Markus-47 » 21 lut 2010, 19:14

a jakie masz z tyłu zawieszenie ?
czy aby nie pneumatyczne :?:

Awatar użytkownika
przemodzialo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemodzialo » 21 lut 2010, 21:16

przyczyn może być sporo, ja miałem podobnie, po złożeniu tylnych siedzeń-oparć okazało się, że jedna ze śrub która trzyma oparcie była obluzowana, jast tam takie plastykowe kółko które obcierało o zaczep i powstawał nieprzyjemny dżwięk - na dziurach szczególnie
pseudonim artystyczny sikorka...
...piję tyle ile ważę

pacos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pacos » 22 lut 2010, 15:39

Kurcze to jest taki problem ze bardzo denerwuje a przy tym trudno go zdiagnozowac.. myslalem ze moze ktos mial podobny problem, mi sie wydaje ze mozliwe ze to roleta ale nie wiem co w takim razie trzeba na to zarazic.. jescze zobacze te siedzenia, czyli jak je polozyles to wtedy bylo cicho? dopiero piszczalo bo zatrzasnieciu?

Awatar użytkownika
Markus-47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Markus-47 » 22 lut 2010, 17:03

Ja mam podobny problem w kombi, ale u mnie to jakaś tuleja od pneumatycznego zawieszenia po lewej stronie.
podczas jazdy daje wrażenie , że skrzypi tylna kanapa albo coś pod nią.

Dlatego pytałem jakie masz z tyłu zawieszenie ?????

Awatar użytkownika
przemodzialo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: przemodzialo » 22 lut 2010, 19:12

pacos pisze:Kurcze to jest taki problem ze bardzo denerwuje a przy tym trudno go zdiagnozowac.. myslalem ze moze ktos mial podobny problem, mi sie wydaje ze mozliwe ze to roleta ale nie wiem co w takim razie trzeba na to zarazic.. jescze zobacze te siedzenia, czyli jak je polozyles to wtedy bylo cicho? dopiero piszczalo bo zatrzasnieciu?
tam jest taka nakrętka mocująca, była luźna, dokręciłem ją i problem zniknął - od 2 miesięcy spokój :) a dziury coraz większe
pseudonim artystyczny sikorka...
...piję tyle ile ważę

pacos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pacos » 23 lut 2010, 16:06

Co do zawieszenia to wstyd sie przyznac ale nie wiem dokladnie no ale pneumatycznego to tam na pewno nie ma a piszczenie jest bardziej z tylu niz pod tylnia kanapa ;-)
jak skladam rolete to wydaje mi sie ze jest ciszej, a da sie to jakos naoliwic albo cos?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja