kokon55 pisze:Jeśłi ma ktoś jakieś pomysły to będę bardzo wdzięczny,mieszkam w małej mieścinie i mechaników mam jeszcze ze starej epoki- jeden kazał mi - uwaga " podkręcić mieszankę paliwowo - powietrzną" a drugi kazał mi jeździć na PB 98!!
Kolego, troszkę Cię nie rozumiem, Jakiś czas temu miałeś dziwne objawy i błędy kasujesz to i jeździsz dalej. I czekasz na cud czy na poważną awarię silnika, bo takie działanie do tego doprowadzi. A ci Twoi mechanicy to niech ciągniki C-360 bez elektroniki naprawiają,
diagnoza - zmienić paliwo na Pb98 lub skład mieszanki :shock:
Poszukaj dobrego mechanika
[ Dodano: 2010-02-23, 18:59 ]
witaj
kokon55
Poczytaj trochę forum zanim przyślesz mi takiego meila
Witaj morfeusz27,
po co ty się kolego na forum tak mądrzysz??? Zadałem 3 pytania i nie otrzymałem od Ciebie żadnej racjonalnej odpowiedzi.....Nie oczekuję opini z treści tylko odpowiedzi na pytania...
Nikt tu się na forum nie mądrzy, a sam napisałeś o mechanikach z Twojego miasta do których jeździsz, u mnie też tacy są więc jadę do większego miasta :mrgreen: napisałem Ci tak w dobrym tego słowa znaczeniu a nie z chęci ośmieszenia czy czegoś przez Cibie wydumanego ,szlag mnie trafia, gdy czytam o takich mechanikach. Masz awarię,jedziesz do takiego gostka z nadzieją i zaufaniem, powtarzam zaufaniem, a taki nie powiem co robi z Ciebie wała i naraża na poważne następstwa
Napisałeś raptem dwa posty a już się obrażasz, poczytaj niektóre tematy to zobaczysz jak niektórzy dawali sobie w kość. Co Ci miałem napisać, żebyś dalej do tych mechaników w garażu u pana Edzia jeździł ? Także

na ostudzenie emocji.
[ Dodano: 2010-02-23, 23:57 ]
Jedno pytanie, czy przypadkiem VAGowałeś auto bez odpalonego silnika? Jeśli tak to ten błąd będzie wyskakiwał. Spróbuj podłączyć vaga odpalić silnik i zrobić diagnoze. Nie powinien wywalić błędu.
Kilka rzeczy w temacie
[ Dodano: 02 Gru 2008 21:33 ]
Po wielu perypetiach oczywiście okazało się, że szukamy kosmicznych awarii, a wychodzi głupota!
W tym przypadku przetarł się przewód od czujnika walka rozrządu. Podczas uruchamiania silnika kable stykały się ze sobą, wywalało błąd i kupa kasy poszła w las!
Jeżeli ktoś ma ochotę odstąpię czujniki wałka i wału-oba dobre!
Artykuł o czujniku Halla
http://www.auto-online.pl/elektron/siln ... z_polo.htm