36-ÂŚwiatła przeciwmgielne przednie i tylne:
[A6C4] Xenon świeci na fioletowo
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Kod: Zaznacz cały
Ale gdyby to był bezpiecznik, to by nie działały wszystkie przeciwmgłowe. A tak nie działa tylko lewe przednie

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
Nie ale po prostu jak coś jest lubię jak jest sprawne :D No taki już jestem no... A nie lubię jak zrobię jedno (xenony) a spartolę drugie (przeciwmgłowe) :P Wiesz to już sprawa... hmmm... honoru :D
Ok mieliście rację (jak zwykle
)Spadła masa. Po wyjęciu lampy widziałem jeden luźny przewód ale nie wiedziałem czy to to. Rozebrałem zdrową lampę i poszło raz dwa. Wszystko gra i huczy. Dzięki wielkie :D
A jeszcze małe PS. Jeździłem autkiem w pon. Wczoraj go tylko wystawiłem i wstawiłem do garażu a dziś mi padł akumulator. Odpaliłem z kabli od kumpla i odziwo nie kręcił, tylko zapalił na strzał. A po odpaleniu od razu na zegarze napięcie było na 14V. Co było przyczyną? Może to że podczas wymiany parę razy odpalałem i gasiłem xenony? Bo przecież żeby je rozchulać potrzeba masy energii. Kumpel mi powiedział, że może mam jakieś przebicie na kablach, co mi się nie uśmiecha zbytnio
Co sądzicie? Aha i jeszcze jedno. Co to jest za kostka dochodząca do lamp? Ta okrągła bliżej silnika to wiem, że od zasilania. A taka prostokątna na dole bliżej zewnętrznej części pojazdu? Bo w prawej lampie było to podłączone, w lewej nie. I odziwo w lewej nie działa regulacja świateł. Dobrze kombinuje? Z góry dzięki. Wiem wiem mam dużo problemów :D
Ok mieliście rację (jak zwykle

A jeszcze małe PS. Jeździłem autkiem w pon. Wczoraj go tylko wystawiłem i wstawiłem do garażu a dziś mi padł akumulator. Odpaliłem z kabli od kumpla i odziwo nie kręcił, tylko zapalił na strzał. A po odpaleniu od razu na zegarze napięcie było na 14V. Co było przyczyną? Może to że podczas wymiany parę razy odpalałem i gasiłem xenony? Bo przecież żeby je rozchulać potrzeba masy energii. Kumpel mi powiedział, że może mam jakieś przebicie na kablach, co mi się nie uśmiecha zbytnio

- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 140KM
Pada aku - u mnie tez tak zrobil, bo jak dobry aku to nie mozliwe zebys tak latwo go rozladowal! na zegarze masz napiecie ladowania a nie pojemnosci aku (proste ze alternator zaczal ladowac i takie napiecie ujrzales). Ale przypatrz sie jak kreci. i jak cos to podjedz niech sprawdza Ci aku i czy masz dobre ladowanie.-=Rafal=- pisze:Wczoraj go tylko wystawiłem i wstawiłem do garażu a dziś mi padł akumulator.
Chyba, ze znasz historie akumulatora? a jak Ci wczesniej na mrozach sie zachowywal? nie bylo problemow??
moze byc...-=Rafal=- pisze:I odziwo w lewej nie działa regulacja świateł. Dobrze kombinuje?
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
na 100% od regulacji świateł-=Rafal=- pisze:A taka prostokątna na dole bliżej zewnętrznej części pojazdu? Bo w prawej lampie było to podłączone, w lewej nie. I odziwo w lewej nie działa regulacja świateł. Dobrze kombinuje? Z góry dzięki. Wiem wiem mam dużo problemów :D
[ Dodano: 2010-02-19, 15:05 ]
ja ciężko pali to może być jeszcze rozrusznik i do tego słabowaty aku i stąd są problemy z odpaleniem bo jest ciężko mu zamielić i szybko pada
[ Dodano: 2010-02-19, 15:06 ]
po to jest forum-=Rafal=- pisze:Z góry dzięki. Wiem wiem mam dużo problemów :D