Mam problem z wskaźnikiem paliwa. Wygląda nastepująco:
Po zatankowaniu około 30L benzynki wskazówka na wskaźniku podnosi się do ok 1/2 i jest OK. Kiedy poziom paliwa w baku jest bliski 1/4 wskazówka dość szybko zaczyna spadać,
i po około 30 minutach jazdy lub postoju wskazuje już 0 i wogóle się nie podnosi.
Przeczytałem kilka postów i próbowałem wstępnie zdiagonozować problem.
Po zdemontowaniu tylnego siedzenia okazało się że w baku są dwie pokrywy (po lewej i po prawej stronie). Do tej po lewej stronie podłączony jest 2 pinowy kabel a pod pokrywą znajduje się potencjometr wraz z zamocowanym na sztywnym drucie pływakiem. Natomiast do pokrywy znajdującej się po prawej stronie podłączony jest kabel 4 pinowy, a pod nią znajduje sie kosz w którym umieszczona jest pompa paliwa i drugi potencjometr z pływakiem. Sprawdziłem rezystancję na potencjometrach, w całym zakresie jest OK (przy maksymalnym wychyleniu do góry rezystancja wynosi ok 50 ohm, natomiast przy minimalnym ok 1050 ohm). Pływak po lewej stronie OK (wizualnie nia ma żandego uszkodzenia), po prawej stronie nie sprawdziłem ponieważ trudno się do niego dostać. Zdziwił mnie trochę fakt ze miałem ponad 15L paliwa w zbiorniku, po lewej stronie było zaledwie 2cm a po prawej stronie pełny.
Czy ktoś wie dlaczego w baku umieszczone sa dwa pływaki i jak ma sie to na wskazania na liczniku?
Podobno w Quattro zbiornik jest podzielony na 2 części, ale czy to normalne że po lewej stronie jest tak niski poziom paliwa?
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale licznik był wymieniany (wcześniej był w 2.8 V6). Trudno jest mi określić czy problem zaczął występować odrazu po wymianie zegarów ponieważ przeważnie maiłem więcej paliwa w zbiorniku.
Proszę o pomoc

Problem jest o tyle irytujący że poniżej poziomu 1/4 nie wiem ile jest paliwa w zbiorniku i juz dwa razy podczas jazdy go zabrakło :-P