[A6 C5 1.9 TDi AFN 110KM] turbina regenerowana czy używka?
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 1.9 TDi AFN 110KM] turbina regenerowana czy używka?
Witam, mam pytanie odnośnie turbiny jaką kupić używaną dobrą- tylko jak to sprawdzić czy może po regeneracji
Słyszałem wiele złych zdań na temat tych regenerowanych i troche mam dylemat co zrobić.... proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.

DAVAYETT
!

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jurek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
jakbym był na twoim miejscu (a nie wykluczone że jestem
) brałbym swoją starą i regenerował.
W ten sposób masz pewność że jest zrobione dobrze.
Kupiona regenerowana nie jest znanego pochodzenia - nie wiadomo co z nią było nie tak.
Najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowej. alukard by pewnie polecił kupno jakiejś większej, a ja się z nim zgadzam. Też bym tak zrobił.
Pozdro.

Kupiona regenerowana nie jest znanego pochodzenia - nie wiadomo co z nią było nie tak.
Najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowej. alukard by pewnie polecił kupno jakiejś większej, a ja się z nim zgadzam. Też bym tak zrobił.
Pozdro.
- alukard
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi A6 Jacek
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jurek85 pisze:jakbym był na twoim miejscu (a nie wykluczone że jestem) brałbym swoją starą i regenerował.
Pozdro.

jasne ze GT 18/20 :mrgreen:
wtryski 216

i chip

cieszysz sie 160PS i 350Nm (warto pomyslec

innej opcji nie widze :-P
tylko jest jedno ale, jak kolega nie chce wiecej mocy (a wtedy bym go wogole nie rozumial i musial bym z nim wypic duzo wodki zeby mnie przekonal do tego ze nie chce :mrgreen: )
niech szuka uzywki w swoich okolicach, podjedzie, sprawdzi i niech kupuje 8-)
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
alukard, standardowa odpowiedź jeśli chodzi o AFN
ale szczerze mówiąc Siwy87GNIEZNO, też bym Ci polecił (po postach alukarda w moim temacie) wymianę turbo na coś lepszego (tj. AWX) o czywiście o ile masz kasę. A jak masz kasę na nową to może spróbuj sam swoją "zregenerować". Ktoś chyba opisał jak to zrobić na forum lub ewentualnie poszukaj na necie czy forum paska. O 1.9TDI można znaleźć duuużo informacji
I polecam jeszcze ten temat:
a6-c5-afn-zmiana-turbo-vt17374.htm

a6-c5-afn-zmiana-turbo-vt17374.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
Turbinka się już załatwia
z przelotem niecałe 100 tyś. KM
A odnośnie zwiększania mocy to przy przebiegu ok. 300 tyś. (a pewnie taki ma nie oszukujmy się!!!!) to chyba nie jest dobry pomysł... co innego jakby miał ze 100-200 to jeszcze, a druga strona,że to 110KM to wiadomo szału nie robi,ale ja tam nie muszę mieć pocisku, bo to auto będzie bardziej do toczenia się a nie do wariacji i jeszcze tym bardziej na 18" kołach......... :mrgreen:

DAVAYETT
!