[A6 C5]gaz w angielskim audi a6 1.8t
[A6 C5]gaz w angielskim audi a6 1.8t
witam szukałem i nigdzie tego nie znalazłem wiec zakładam temacik prosze poradźcie mi mam audi a6 1.8t z 98 r angielska wersja.chce założyć sekwencje w Polsce ale nie wiem czy bede musiał tu w Angli to zgłaszać jedni mówia ze nie a drudzy ze musze wiec juz nie wiem! prosze o rade co tu robić z góry dzięki!!!!!!
stosuj tagi
Przywitaj sie w odpowiednim dziale
stosuj tagi
Przywitaj sie w odpowiednim dziale
Ostatnio zmieniony 15 lip 2008, 12:31 przez zyga80, łącznie zmieniany 2 razy.
- daniel508
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Ja założyłem taki temat odnosie gazu w angielskim samochodzie, ale to nie ważne. Sam osobiście nie wiem jeszcze wszystkiego ale na stacji MOT bylem i pytałem powiedzieli mi że ich nie interesuje gdzie założony gaz aby spaliny były okej. A o wpis w DVLA to nie spytałem ale jeszcze spytam. I pozostaje jeszcze kwestia ubezpiczenia moja ubezpieczalnia nie uznaje certyfikatu z Polski. Ale to nie istotne i tak im nie zgłosze. A jak Mot przejdzie bez wpisu w DVLA to tez nie będę zgłaszał. Jak będę miał więcej informacji to napiszę.
Ja założyłem taki temat odnosie gazu w angielskim samochodzie, ale to nie ważne. Sam osobiście nie wiem jeszcze wszystkiego ale na stacji MOT bylem i pytałem powiedzieli mi że ich nie interesuje gdzie założony gaz aby spaliny były okej. A o wpis w DVLA to nie spytałem ale jeszcze spytam. I pozostaje jeszcze kwestia ubezpiczenia moja ubezpieczalnia nie uznaje certyfikatu z Polski. Ale to nie istotne i tak im nie zgłosze. A jak Mot przejdzie bez wpisu w DVLA to tez nie będę zgłaszał. Jak będę miał więcej informacji to napiszę.
Srebna strzała
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ok panowie z ubezpieczeniem w UK to jest tak ze jesli np. im niezglosisz instalacji gazowej jesli wymagają,tp gdy bedziesz mial stluczke lub wypadek to odmowią Ci wyplaty odszkodowania.
co innego jest z wygladem auta a z bezpieczenstwem
np jak masz fele inne niz ponad standard to bez zgloszenia policza ci jako zwykle kolo z fabryki,nawet przyciemniane szyby trzeba zglaszac do insurance
co innego jest z wygladem auta a z bezpieczenstwem
np jak masz fele inne niz ponad standard to bez zgloszenia policza ci jako zwykle kolo z fabryki,nawet przyciemniane szyby trzeba zglaszac do insurance
no wlasnie tez tak slyszalem ze jak bedziesz mial wypadek to moga ci nie oddac kasy ! dlatego ja chce zrobic wszystko jak nalezy ubezpieczenie mam w churchil a tam uznali polskie znizki wiec pewnie i certyfikat uznaja ale i tak dla pewnosci zadzonie i sie ich spytam o to! slyszalem ze tez bedzie cos trzeba bedzie wiecej placic ubezpieczalni za to ze sie ma gaz! szkoda ale i tak sie to oplaca dla kogos kto duzo jezdzi a wogole to jest polska firma nie dlaeko londynu zakladaja gaz ale za 1200 funa to juz sie lepiej oplaca do polski jechac i za 2700 zalozyc gazik.----- po co przeplacac------------ pzd
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ok tylko np u mnie w miescie jest tylko 3stacje ktore maja gaz!
i kiedys gdy kupywalem auto tez zastanawialem sie czy nie kupic duzej benzyny i wstawic gaz w PL
ale znajomy angol odradzil ze same z tym problemy z tankowaniem(mało stacji),ograniczenia np w podziemnych parkingach (można niezła kare zaplacic),np w euro tunelu nie pojedziesz z instalacja na gaz i odpuscilem.
na pewno wiecej cos zaplacisz za ubezpieczenie ale pewnie nieduzo bo jest wieksze ryzyko dla auta z gazem
i kiedys gdy kupywalem auto tez zastanawialem sie czy nie kupic duzej benzyny i wstawic gaz w PL
ale znajomy angol odradzil ze same z tym problemy z tankowaniem(mało stacji),ograniczenia np w podziemnych parkingach (można niezła kare zaplacic),np w euro tunelu nie pojedziesz z instalacja na gaz i odpuscilem.
na pewno wiecej cos zaplacisz za ubezpieczenie ale pewnie nieduzo bo jest wieksze ryzyko dla auta z gazem
zgodze sie, ale to wina samych uzytkownikow, bo jak ktos koniecznie chce zaplacic 100 PLN mniej to potem tak jest. Mozcie wejsc na allegro i zobaczyc taki klony jak np BMW 750 z dwoma mixerami albo inne profanacje. Wazne zeby gaz zalozyc z glowa, bo to tak jak z tanimi zamiennikami, oszczednosc przy zakladaniu LPG jest tylko pozorna, a potem auto duzo pali i sie dlawi, obroty plywaja i nikt nie wie dlaczego.
Ale powiem tak, jak ktos montuje instalacje LPG do auta w pol dnia to nie bedzie dobrze zalozona chocby nie wiem co.
Ale powiem tak, jak ktos montuje instalacje LPG do auta w pol dnia to nie bedzie dobrze zalozona chocby nie wiem co.
za tax w londnie płaci sie ponoć 10f. ja zakładałem gaz juz w 5 autkach i zajebiscie wszystko chodziło sprzedałem kolesiowi znajomemu audi 80 na gazie koles jest w szoku po 3 latach dajech chodzi super wiec moim zdaniem to zależy od tego kto ci zakłada gaz.... najlepiej dać 100 zł wiecej do kieszeni i ci założa dużo lepiej jak szefa nie bedzie....pzd.