[A6 C6] Spolszczenie do Audi MMI Professional
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
No niestety mam problem z aktualizacją. Wszystko przebiega zgodnie z tym co napisał kolega tmr do momentu wejścia do czerwonego menu, u mnie nie wchodzi przytrzymując trzy klawisze car+setup+return tylko trzeba przytrzymać setup+return. Jak już wejdę i wybiorę SWupdate następnie CD pojawia mi się okno gdzie nie ma ani słowa o SWupdate manuell .
Jest tylko tytuł:
release h2_hi_eu_k921
i opcje:
user defined
Próbowałem już kilka razy, normalnie pomroczność niejasna... .
Jest tylko tytuł:
release h2_hi_eu_k921
i opcje:
user defined
ja mialem dokladnie tak samo weszlem w user defined potem zaznaczylem pierwsza opcjie nastepnie ponownie pierwsza potem dwa razy return i start wszystko dziala poprawnie i zadnej opcji nie musialem przywracac vagiemMaTyS pisze:No niestety mam problem z aktualizacją. Wszystko przebiega zgodnie z tym co napisał kolega tmr do momentu wejścia do czerwonego menu, u mnie nie wchodzi przytrzymując trzy klawisze car+setup+return tylko trzeba przytrzymać setup+return. Jak już wejdę i wybiorę SWupdate następnie CD pojawia mi się okno gdzie nie ma ani słowa o SWupdate manuell .
Jest tylko tytuł:
release h2_hi_eu_k921
i opcje:
user defined
Witam Panowie,
Właśnie przed chwilą wgrałem spolszczenie, wszystko przebiegało zgodnie z opisem i oczywiście zniknęły pozycje w CAR setup, ale menu jest po polsku.
Mam pytanie co do kodowania i adaptacji - w codingu wpisuje 0000302 (mam bluetooth i limuzyne) - natomiast w adaptacji już do końca nie wiem co wpisać. Podstawy dodałem takie jak kierownica multi, sensor deszczu i park system przód i tył, ale mam szyberdach i czy mam dodać jeszcze * +00032 = Sunroof installed (PR-3FE/3FR) ? Mam też system oświetlenia wewnątrz pojazdu, a widzę, że zniknął z menu czy jest to może to +00002 = Ambient Lighting installed (PR-QQ1)
I ostatnie pytanie co to jest * +01024 = Seat Adjustment Front installed (PR-3PN)
* +02048 = Seat Adjustment Rear installed (PR-5Z1)??
Z góry dzięki za odpowiedź.
Właśnie przed chwilą wgrałem spolszczenie, wszystko przebiegało zgodnie z opisem i oczywiście zniknęły pozycje w CAR setup, ale menu jest po polsku.
Mam pytanie co do kodowania i adaptacji - w codingu wpisuje 0000302 (mam bluetooth i limuzyne) - natomiast w adaptacji już do końca nie wiem co wpisać. Podstawy dodałem takie jak kierownica multi, sensor deszczu i park system przód i tył, ale mam szyberdach i czy mam dodać jeszcze * +00032 = Sunroof installed (PR-3FE/3FR) ? Mam też system oświetlenia wewnątrz pojazdu, a widzę, że zniknął z menu czy jest to może to +00002 = Ambient Lighting installed (PR-QQ1)

I ostatnie pytanie co to jest * +01024 = Seat Adjustment Front installed (PR-3PN)
Z góry dzięki za odpowiedź.
Nie wiem co się dzieje, ale po wyborze SWUpdate i potwierdzeniu CD ROM wyświetla że "CD cannot reated" Co jest nie tak?? ÂŹle nagrane? Zła płyta? Pomóżcie please 
Już poradziłem. Oczywiście nagrałem na złą płytę. Teraz poszło bez problemu. Działa :mrgreen:
Już poradziłem. Oczywiście nagrałem na złą płytę. Teraz poszło bez problemu. Działa :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 lut 2010, 15:10 przez SA, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
siqwq pisze:mam szyberdach i czy mam dodać jeszcze * +00032 = Sunroof installed (PR-3FE/3FR) ?

siqwq pisze: Mam też system oświetlenia wewnątrz pojazdu, a widzę, że zniknął z menu czy jest to może to +00002 = Ambient Lighting installed (PR-QQ1)![]()

fotel przód/tył z pamięciąqwq pisze:I ostatnie pytanie co to jest * +01024 = Seat Adjustment Front installed (PR-3PN)

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
tmr, Wielkie dzięki!!
Wydaje mi się, że już wszystko jest tak jak być powinno, a dalej wyskakuje mi nieszczęsny błąd
00003 - Control Module
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
Freeze Frame:
Fault Status: 01100101
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 81
Mileage: 89082 km
Time Indication: 0
Date: 2010.02.16
Obecnie mam wpisaną wartość 4414. Może jeszcze o czymś zapomniałem - będę wdzięczny za sugestie.
A tak z ciekawostek to zniknęło mi również ukryte menu, ale przywróciłem je Vagiem.

Wydaje mi się, że już wszystko jest tak jak być powinno, a dalej wyskakuje mi nieszczęsny błąd

00003 - Control Module
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
Freeze Frame:
Fault Status: 01100101
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 81
Mileage: 89082 km
Time Indication: 0
Date: 2010.02.16
Obecnie mam wpisaną wartość 4414. Może jeszcze o czymś zapomniałem - będę wdzięczny za sugestie.
A tak z ciekawostek to zniknęło mi również ukryte menu, ale przywróciłem je Vagiem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
jak nie masz systemu monitorowania ciśnienia w oponach to w kanale 1 zmień wartość na 4398qwq pisze:Wydaje mi się, że już wszystko jest tak jak być powinno, a dalej wyskakuje mi nieszczęsny błąd

a w kanale 2 - wbij wartość 35

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
tmr,
tmr,
Już sam nie wiem, kurcze mi zawsze znika więcej niż wszystkim
, tak samo było po aktualizacji do MMI do 5570 - też znikło mi więcej rzeczy, ale tam szczęśliwie udało się wszystko przywrócić.
właśnie mam system monitorowania ciśnieniajak nie masz systemu monitorowania ciśnienia w oponach to w kanale 1 zmień wartość na 4398
tmr,
i też tak mam wpisane, ale wielkie dzięki za sugestiea w kanale 2 - wbij wartość 35

Już sam nie wiem, kurcze mi zawsze znika więcej niż wszystkim

- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Wszystko rodzi się w bólach, ale jaka radość, gdy się wszystko odzyska. :mrgreen:qwq pisze:Już sam nie wiem, kurcze mi zawsze znika więcej niż wszystkim, tak samo było po aktualizacji do MMI do 5570 - też znikło mi więcej rzeczy, ale tam szczęśliwie udało się wszystko przywrócić.
Nie narzekaj, tylko nielicznym udało się to przejść bezboleśnie.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
Jasne, że w bólach :mrgreen: , nie narzekam chociaż trochę mnie to denerwuje, że wysypuje go na Vagu.pan42 pisze:Wszystko rodzi się w bólach, ale jaka radość, gdy się wszystko odzyska. :mrgreen:
Nie narzekaj, tylko nielicznym udało się to przejść bezboleśnie.
Zauważyłem jeden błąd w tej polskiej wersji przynajmniej u mnie tak to wygląda, że nie mogę wyłączyć w drugim komputerze licznika km do przejechania na jednym baku - jak wyłączam go w drugim komputerze to znika też z pierwszego. Jak to wygląda u Was Panowie? Czy to znowu tylko moja przypadłość?