Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2,5TDI quattro AEL] przegub

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[A6 C4 2,5TDI quattro AEL] przegub

Post autor: FlySeba » 16 lut 2010, 08:18

Witajcie!

W sobotę 13 lutego czekała mnie wymiana lewego przegubu. Jak zwykle umówiłem się wcześniej z mechanikiem, podałem dane samochodu i zadowolony jadę na wymianę w sobotę ok 12 w południe. Zaplanowany czas operacyjny 30 min. Dodam, że po drodze do mechanika zostawiłem narzeczoną u fryzjera - no bo walentynki, bal walentynkowy itd.
Zadowolony przyjeżdżam do mechanika, wjeżdżam na kanał. I tu historia już nie wygląda tak kolorowo.
Lewy przegub już na ziemi, lekkie oględziny, porównanie starego z nowym. Troszkę inny kształt stożka, ale średnice wszystkie w porządku, ilość wypustek na wałku też identyczna, więc decyzja zakładamy. Niestety po zamocowaniu przegubu okazało się, że koło się nie kręci. Ki czort. No to co, mechanik odwiózł mnie do domu, ja do narzeczonej że możemy nie dojechać dziś na bal a ona w płacz. Trudno jakoś to będzie. Mechanik pogonił z Nasielska do Modlina po kolejne przeguby. W sumie przywiózł ich 7. ÂŻaden nie pasował. O godzinie 18.30 telefon dzwoni, mogę podjechać po moją Audi.
Przegub, żaden nie pasował, mechanik zrobił jeden przegub z dwóch. środek mam nowy natomiast obudowa pozostała stara. No i hula bez zarzutu.
Morał z tego taki, że mam wersję włoską ( tą z elektrycznie składanymi lusterkami). Rozrząd pasował natomiast w przegubach włosi namieszali i następnym razem będę wiedział, żeby zamówić wcześniej.

P.S. Bal się udał, Quattro świetnie się spisało na polnej drodze <rotfl2>
Usunieto pkt.29 regulaminu.

gość_

Post autor: gość_ » 16 lut 2010, 09:50

Ale przeguby są dostępne do wersji włoskiej? Tylko po prostu trafiłeś na inną wersję?
Trochę to dla mnie dziwne, żeby rożne przeguby były...
Ale jeśli rzeczywiście tak jest to na przyszłość będę miał to na uwadze bo ez mam włoską wersję.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 16 lut 2010, 09:53

FlySeba pisze:Morał z tego taki, że mam wersję włoską ( tą z elektrycznie składanymi lusterkami). Rozrząd pasował natomiast w przegubach włosi namieszali i następnym razem będę wiedział, żeby zamówić wcześniej.
FlySeba, mogłbyś napisać jasniej / Co Włosi mają do auta produkowanego przez Niemców ?

Chyba, że chodzi Ci o to, że montujesz przeguby włoskie, czyli tzw. włoszczyznę, no to nie można mieć pretensji, że nie pasuje.
Nastepnym razem dobieraj wg ETKI i bedzie pasować <ok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
elmi_k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Emil
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: elmi_k » 16 lut 2010, 10:20

Powiedz jakie przeguby kupowales? jakiej firmy i moze masz gdzies jakies zdjecie jak wygladal stary? bo cos mi tu nie pasuje...
A6 C4 2.5 TDI (AEL) NOGARO BLUE PEARL EFFECT

http://img6.imageshack.us/img6/305/95128295.jpg

Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FlySeba » 16 lut 2010, 10:30

autko mam sprowadzone z Woszech,
nie wiem co oni tak kombinowali, ale jak chciałem założyć nowy przegub wg katalogu do Audi to nie pasowało.

Koleś co mi sprzedał środek ori powiedział po oględzinach starego przegubu że to włoska część i jak będę w przyszłości wymieniał prawy przegub to mam mu dać jakieś 3 -4 dni żeby sprowadził nową część,

Co do firmy to muszę podjechać do mechanika i zrobić fotki bo u niego zostawiłem cały sprzęt.

Jak będę miał zdjecia to wrzucę.
Usunieto pkt.29 regulaminu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja