[100 C4] Licznik
[100 C4] Licznik
Witam mam taką prośbę, czy ma ktoś może rozpiskę pinów w kostkach w liczniku, który kabelek jest od czego, ponieważ muszę znaleźć kabelek który idzie do licznika i informuje o spalonej żarówce stopu.Szukałem na forum ale nie mogę nic konkretnego znaleźć, a mam problem z komunikatem BREMSLICHT na wyświetlaczu,sprawdziłem już wszystko a komunikat jest dalej, bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 18:43 przez junior555, łącznie zmieniany 2 razy.
- casper
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
moze dokladniej opisz problem, to sie cos doradzi :-P czy moze wiesz juz ze to wina wtyczki, czy tam kabelka :?:
Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Spoko.
Może to ci się jeszcze przydać:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 5efc2298b6
Pozdro.
Może to ci się jeszcze przydać:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 5efc2298b6
Pozdro.
Problem znaleziony;) powodem wyskakiwania komunikatu a spalonej żarówce były delikatnie uszkodzone połączenia z wtyczki od czujników w liczniku,ponowne przylutowanie i jest ok.
Mam jeszcze jeden mały problemik ponieważ w aucie mam zamontowane 3 światło stopu diodowe przy tylnej szybie i gdy jest podłączone sprawdzanie żarówek po włączeniu silnika trwa parę minut, i czasami podczas jazdy wyświetli się na parę minut ze jest spalona żarówka stopu, czy powodem może być spalone kilka diodek w tym światle?? czy może coś jest źle podłączone do lampy nie tu gdzie trzeba albo coś, bo po odłączeniu jej od razu się pokazuje ok,dodam jeszcze że 3 światło te diodowe świeci bez problemu i jest podłączone do tylnej prawej lampy
Mam jeszcze jeden mały problemik ponieważ w aucie mam zamontowane 3 światło stopu diodowe przy tylnej szybie i gdy jest podłączone sprawdzanie żarówek po włączeniu silnika trwa parę minut, i czasami podczas jazdy wyświetli się na parę minut ze jest spalona żarówka stopu, czy powodem może być spalone kilka diodek w tym światle?? czy może coś jest źle podłączone do lampy nie tu gdzie trzeba albo coś, bo po odłączeniu jej od razu się pokazuje ok,dodam jeszcze że 3 światło te diodowe świeci bez problemu i jest podłączone do tylnej prawej lampy
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.2 230KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
System sprawdza żarówki na zasadzie porównania poboru prądu (prawa-lewa).
Najprościej mówiąc, to działa jak waga.
Jeżeli z jednej strony auta jest więcej żarówek, lub żarówki nie są o jednakowej wartości, to zawsze będzie błąd.
Prawdopodobnie masz nie ori STOP i AutoCheck widzi nie jednakowy pobór prądu.
Bo światło stopu jest wpięte w jedną z lamp.
Powinieneś doprowadzić prąd do stopu bezpośrednio z włącznika (tego nad pedałem hamulca).
Tam jeszcze nie odbywa się kontrola.
Przerabiałem to jak montowałem AC do B4.
Fajny bajer.

Najprościej mówiąc, to działa jak waga.
Jeżeli z jednej strony auta jest więcej żarówek, lub żarówki nie są o jednakowej wartości, to zawsze będzie błąd.
Prawdopodobnie masz nie ori STOP i AutoCheck widzi nie jednakowy pobór prądu.
Bo światło stopu jest wpięte w jedną z lamp.
Powinieneś doprowadzić prąd do stopu bezpośrednio z włącznika (tego nad pedałem hamulca).
Tam jeszcze nie odbywa się kontrola.
Przerabiałem to jak montowałem AC do B4.
Fajny bajer.

-
- Forum Audi A6 / A7