[Audi A6 C4] Licznik z kompem
[Audi A6 C4] Licznik z kompem
Witam,
koledzy mam takie małe pytanie, wiem że były benzyniaki z komputerem tzn, spalnie i takie tam, cały ten system check, miałem to w setce c4 tdi.
Teraz mam a6 c4, i ciekawi mnie czy dużo zachodu żeby założyć taki licznik do mojego.
Pozdro
koledzy mam takie małe pytanie, wiem że były benzyniaki z komputerem tzn, spalnie i takie tam, cały ten system check, miałem to w setce c4 tdi.
Teraz mam a6 c4, i ciekawi mnie czy dużo zachodu żeby założyć taki licznik do mojego.
Pozdro
1.8T+ 

Najwięcej zachodu to może być z zakupem
Ale poważnie do benzyny nie powinno być kłopotu, do diesla ciężej dostać. Jak już będziesz miał licznik to jeden wieczór i gotowe
Przeprogramowanie będzie konieczne jak np. licznik miałby pracować w aucie z innym silnikiem (inna ilość cylindrów czy diesel/benzyna). Ja u siebie nie musiałem tego robić bo kupiłem oryginalny licznik do TDI. Info znajdziesz tu:
a6-c4-25komputer-pokadowy-w-audi-a6-25-tdi-vt321.htm
a6c4-instalacja-komputera-w-desce-vt6544.htm
audi-a6-c4-komputer-pokadowy-i-check-vt15362.htm
http://www.audimania.eu/forum/viewtopic.php?t=6606
Pozdrawiam
Marcin

Przeprogramowanie będzie konieczne jak np. licznik miałby pracować w aucie z innym silnikiem (inna ilość cylindrów czy diesel/benzyna). Ja u siebie nie musiałem tego robić bo kupiłem oryginalny licznik do TDI. Info znajdziesz tu:
a6-c4-25komputer-pokadowy-w-audi-a6-25-tdi-vt321.htm
a6c4-instalacja-komputera-w-desce-vt6544.htm
audi-a6-c4-komputer-pokadowy-i-check-vt15362.htm
http://www.audimania.eu/forum/viewtopic.php?t=6606
Pozdrawiam
Marcin
Witaj ja skorzystałem z tego
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... audi+a6+c4
jakieś 2 miesiące temu i wszystko działa jak należy. Mi to zajęło około 1,5h. Jeszcze tylko potrzebuje kostkę od wskaźnika temperatury zewnętrznej i będzie elegancko.
Miłej zabawy
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... audi+a6+c4
jakieś 2 miesiące temu i wszystko działa jak należy. Mi to zajęło około 1,5h. Jeszcze tylko potrzebuje kostkę od wskaźnika temperatury zewnętrznej i będzie elegancko.
Miłej zabawy
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W C4 nie ma jakiegoś wielkiego problemu z zegarkami. Było u nas na forum o tym. Zapraszam TUTAJ
- casper
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
hehe, ja czytalem troche o zakladaniu check komputerka, sam mam oryginalnie ale koles chcial zalozyc to sie zaglebilem w temat. po przeczytaniu kilku postow stwierdzilem ze szkoda zachodu, koszt licznikow, manetek, wiazka kabli, podpiecie do kompa, masowanie jakis kabli. Mysle ze gra nie warta swieczki, duzo zachodu a w sumie nie tak wiele korzysci, mam to wiem :-P no moze tylko prestiz ze ma sie kompa, hehe
Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
wbrew pozorom nie jest z tym aż tak dużo zachodu jakby się wydawało - trzeba mieć tylko nieco więcej motywacji :lol:casper pisze:hehe, ja czytalem troche o zakladaniu check komputerka, sam mam oryginalnie ale koles chcial zalozyc to sie zaglebilem w temat. po przeczytaniu kilku postow stwierdzilem ze szkoda zachodu, koszt licznikow, manetek, wiazka kabli, podpiecie do kompa, masowanie jakis kabli. Mysle ze gra nie warta swieczki, duzo zachodu a w sumie nie tak wiele korzysci, mam to wiem :-P no moze tylko prestiz ze ma sie kompa, hehe
A6, S6, A6, S6, S8, A4, V8, S4, A6&A7 ... zawsze quattro 

-
- Forum Audi A6 / A7