[A6 C6] Spolszczenie do Audi MMI Professional
Soft z mojego linku jest sprawdzony, sam go wgrywałem u siebie i działa.
Dla pewności wrzucam drugi plik/link tak jak go podał Haiko w niezmienionej formie.
Gwarantuję poprawność !
POLSKIE MENU MMI HIGH - SPRAWDZONE NA A6 !
Szacunek za ciężką pracę, bo zdaję sobie sprawę , że trochę się trzeba było namęczyć z tłumaczeniem komunikatów.
Dla pewności wrzucam drugi plik/link tak jak go podał Haiko w niezmienionej formie.
Gwarantuję poprawność !
POLSKIE MENU MMI HIGH - SPRAWDZONE NA A6 !
Swoją drogą należą się podziękowania i to duże dla autora spolszczenia bo jak widać sporo osób jest zadowolonych z nowej funkcjonalności MMIkobra7 pisze:Jak ktoś menu zrobił sam, to włożył naprawdę dużo wiedzy czasu, aby to działało, a Ci którzy kupili, też musieli zapracować aby mieć za co kupić.

Czemu ściemniasz? Porównałem pliki z obu linków i są identyczne. I na pewno działają.kobra7 pisze:Być może ten pierwszy był ok, mnie się nie udało go ściągnąć bo link nie działał.
W każdym bądź razie te ostatnie linki to skopany soft. Jeśli ten pierwszy był dobry, to nie dziwcie się, że koś się wkurzył i wypuścił badziewie, być może ten dobry był po prostu wykradziony z czyjegoś kompa.
Nie podmienił plików, tylko zmodyfikował.
Witajcie,
jestem zainteresowany wgraniem jezyka PL do MMI High, jednak obawiam sie problemu, z ktorym juz spotkali sie koledzy - mianowicie, zaniku niektorych funkcji.
Bo jak rozumiem - udostepniony soft jest do jakiejs wersji podstawowej i wszystkie inne 'dodatki' trzeba sobie pozniej wlaczyc poprzez interfejs, tak?
Wiele tematow z tym zwiazanych juz przeczytalem, jednak chcialbym o potwierdzenie pojawienia sie tych brakow coniektorych funkcji po wgraniu jezyka, czy to jest pewne, czy po prostu moze sie tak zdarzyc, a nie musi.
Kierownica multi, tylne parktroniki, bluetooth, sensor deszczu itp itd, kombi.
A moze bylby ktos z okolic Czestochowy na tyle pomocny, ze pomoglby wgrac ten jezyk i przeprogramowac pozniej prawidlowo samochod
?
Na wszelkie pytania odpowiem. Z gory dziekuje za pomoc.
jestem zainteresowany wgraniem jezyka PL do MMI High, jednak obawiam sie problemu, z ktorym juz spotkali sie koledzy - mianowicie, zaniku niektorych funkcji.
Bo jak rozumiem - udostepniony soft jest do jakiejs wersji podstawowej i wszystkie inne 'dodatki' trzeba sobie pozniej wlaczyc poprzez interfejs, tak?
Wiele tematow z tym zwiazanych juz przeczytalem, jednak chcialbym o potwierdzenie pojawienia sie tych brakow coniektorych funkcji po wgraniu jezyka, czy to jest pewne, czy po prostu moze sie tak zdarzyc, a nie musi.
Kierownica multi, tylne parktroniki, bluetooth, sensor deszczu itp itd, kombi.
A moze bylby ktos z okolic Czestochowy na tyle pomocny, ze pomoglby wgrac ten jezyk i przeprogramowac pozniej prawidlowo samochod

Na wszelkie pytania odpowiem. Z gory dziekuje za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
Nic nie ściemniam, dwa softy które ściągnąłem to podpucha, te wczoraj wrzucone są ok.Damyk pisze:Czemu ściemniasz? Porównałem pliki z obu linków i są identyczne. I na pewno działają.kobra7 pisze:Być może ten pierwszy był ok, mnie się nie udało go ściągnąć bo link nie działał.
W każdym bądź razie te ostatnie linki to skopany soft. Jeśli ten pierwszy był dobry, to nie dziwcie się, że koś się wkurzył i wypuścił badziewie, być może ten dobry był po prostu wykradziony z czyjegoś kompa.
Nie podmienił plików, tylko zmodyfikował.
Miałeś przykład dwóch kolegów, którym wyrzuciło błąd sum kontrolnych.
Przyjrzyj się zdjęciu zamieszczonemu przez kolegę firewire. Tam nie ma ani słowa o błędzie sumy kontrolnej. Po prostu ma stary soft i gdyby najpierw zrobił aktualizacje do powiedzmy wersji 1200, to potem nie było by problemów. A błąd sumy kontrolnej przy ładowaniu może być spowodowany na przykład tym, że ktoś nie podpiął prostownika podczas aktualizacji.kobra7 pisze: Nic nie ściemniam, dwa softy które ściągnąłem to podpucha, te wczoraj wrzucone są ok.
-
- Forum Audi A6 / A7
Przepraszam, faktycznie tam jest błąd eepromu, ale to nie zmienia faktu, że niektóre softy w sieci są wadliwe. Jestem jednym z autorów polskiego menu do MMI i nie tylko. Ktoś poprzestawiał dane wpliku *.bin. Jak chcesz to mogę zrobić dla Ciebie specjalne menu z napisami jakie sobie życzysz.
Tak jak napisałem wcześniej, ktoś kto umieścił dobry soft na rapidzie na pewno nie zrobił go sam, ani go nie kupił ( chyba, że bawi się w "caritas" ).
Tak jak napisałem wcześniej, ktoś kto umieścił dobry soft na rapidzie na pewno nie zrobił go sam, ani go nie kupił ( chyba, że bawi się w "caritas" ).
A mam wrzucić fotkę że mam 5570 ?Damyk pisze:Przyjrzyj się zdjęciu zamieszczonemu przez kolegę firewire. Tam nie ma ani słowa o błędzie sumy kontrolnej. Po prostu ma stary soft i gdyby najpierw zrobił aktualizacje do powiedzmy wersji 1200, to potem nie było by problemów. A błąd sumy kontrolnej przy ładowaniu może być spowodowany na przykład tym, że ktoś nie podpiął prostownika podczas aktualizacji.kobra7 pisze: Nic nie ściemniam, dwa softy które ściągnąłem to podpucha, te wczoraj wrzucone są ok.
3 płytowy...
Wyraźnie jest napisane że suma kontrolna nie pasuje...
Jak sterownik wychwycił, że nie pasuje mu suma kontrolna, jak jeszcze nie zaczął aktualizować softu? Ekran, który pokazałeś, pokazuje się tuż po naciśnięciu startu aktualizacji. Uwierz mi, zrobiłem ok. 300 aktualizacji softu i w twoim przypadku coś jest nie tak ze sterownikiem, a nie z softem.firewire pisze:A mam wrzucić fotkę że mam 5570 ?Damyk pisze:Przyjrzyj się zdjęciu zamieszczonemu przez kolegę firewire. Tam nie ma ani słowa o błędzie sumy kontrolnej. Po prostu ma stary soft i gdyby najpierw zrobił aktualizacje do powiedzmy wersji 1200, to potem nie było by problemów. A błąd sumy kontrolnej przy ładowaniu może być spowodowany na przykład tym, że ktoś nie podpiął prostownika podczas aktualizacji.kobra7 pisze: Nic nie ściemniam, dwa softy które ściągnąłem to podpucha, te wczoraj wrzucone są ok.
3 płytowy...
Wyraźnie jest napisane że suma kontrolna nie pasuje...
[ Dodano: 2010-02-12, 20:56 ]
Dziękuję bardzo, umiem zrobić to sam :lol:kobra7 pisze:Jak chcesz to mogę zrobić dla Ciebie specjalne menu z napisami jakie sobie życzysz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
:lol:
No prawda, racja i inne pozytywne historie - jest jak to zwykle bywa - pośrodku ... 8-)
Większość "dłubaczy" (ze mną włącznie) zaryzykuje uwalenie wszystkiego w aucie (z tiptronikiem włącznie :roll: ) żeby nauczyć się czegoś, poznać coś nowego i wgrać "znalezione w necie" PL Menu do swojego autka...
I przenigdy w życiu większość z nas nie wpadłaby na pomysł wybulenia trzech, czy czterech stówek za takie coś
. Co innego je przepić, nakupić jakichś gratów, albo zgubić... :D
A druga strona medalu jest oczywista jak najbardziej oczywista oczywistość: część ludzi jeżdżąca A6 z systemem MMI nie wie jak się wkłada płytę do zmieniarki - nie mówiąc o upgradzie/downgradzie software'u ..
i ci klienci nawet gdyby to PL Menu było w biedronce w promocji za darmo przy zakupie słoika dżemu - i tak pojechaliby do kogoś i zapłacili za wgranie jakąś tam kasę... nie chcąc przyjmować żadnego ryzyka. I takie stanowisko też rozumiem :lol:
Najbardziej smutne jest to że dzięki plikom na Forum - na Allegro wyrosły jak grzyby po deszczu "wgrywalnie PL" do MMI....
- i ci goście jak typowe mendy żerują na cudzej pracy... nie wnikam czy pracy Kobry7, czy Fafika5, czy DKG czy innego XYZ.
Kiedyś przed laty byłem jakoś bliżej podobnych klimatów i jestem świadom ile nieprzespanych nocy i pełnych dni zajmuje podobna praca. To nie jest pierdnięcie, ani pogrzebanie pięć godzin jakimś głupawym programikiem w danych. To setki godzin czyjejś pracy...
Bądźmy świadomi że mamy to "dobro" dzięki niej i nie próbujmy być cwańsi od najcwańszych.
Jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie - uszanujmy czyjąś pracę i nie pozwólmy pasożytom żerować na niej.
To tyle.
pozdr
_TMr
No prawda, racja i inne pozytywne historie - jest jak to zwykle bywa - pośrodku ... 8-)
Większość "dłubaczy" (ze mną włącznie) zaryzykuje uwalenie wszystkiego w aucie (z tiptronikiem włącznie :roll: ) żeby nauczyć się czegoś, poznać coś nowego i wgrać "znalezione w necie" PL Menu do swojego autka...

I przenigdy w życiu większość z nas nie wpadłaby na pomysł wybulenia trzech, czy czterech stówek za takie coś

A druga strona medalu jest oczywista jak najbardziej oczywista oczywistość: część ludzi jeżdżąca A6 z systemem MMI nie wie jak się wkłada płytę do zmieniarki - nie mówiąc o upgradzie/downgradzie software'u ..

Najbardziej smutne jest to że dzięki plikom na Forum - na Allegro wyrosły jak grzyby po deszczu "wgrywalnie PL" do MMI....

Kiedyś przed laty byłem jakoś bliżej podobnych klimatów i jestem świadom ile nieprzespanych nocy i pełnych dni zajmuje podobna praca. To nie jest pierdnięcie, ani pogrzebanie pięć godzin jakimś głupawym programikiem w danych. To setki godzin czyjejś pracy...
Bądźmy świadomi że mamy to "dobro" dzięki niej i nie próbujmy być cwańsi od najcwańszych.
Jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie - uszanujmy czyjąś pracę i nie pozwólmy pasożytom żerować na niej.
To tyle.
pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe