[A6 C6] jak zmienić wskazanie komputera?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Bery, na liczniku dziennym wskazanie kasuje się chyba po dwóch godzinach wyłączonego silnika , a po przełączeniu na licznik okresowy który kasuje się po 2000czy 3000 km można sprawdzić średnie spalanie za cały przebieg od ostatniego kasowania .Oczywiście wskazania można skasować w każdym momencie przyciskiem na manetce .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Bery,
masz na FIS literke nad wskazaniem spalania [1] albo [2]
[2] to licznik okresowy.. a [1] to licznik spalania (etc) tzw.. podrozy.. czyli.. od zaplonu do zaplonu, o ile pamietam:))
wiec jesli chcesz wiedziec ile na baku przejedziesz.. to kasujesz wskazanie albo patrzysz na wskazanie [2].
ja kasuje od baku do baku wskazania wlasnie te [2], zeby wiedzies co i jak spala:))
[ Dodano: 2010-02-12, 14:12 ]
dodat, ze [2] skasujesz tez z MMI CAR-Setup etc...
masz na FIS literke nad wskazaniem spalania [1] albo [2]
[2] to licznik okresowy.. a [1] to licznik spalania (etc) tzw.. podrozy.. czyli.. od zaplonu do zaplonu, o ile pamietam:))
wiec jesli chcesz wiedziec ile na baku przejedziesz.. to kasujesz wskazanie albo patrzysz na wskazanie [2].
ja kasuje od baku do baku wskazania wlasnie te [2], zeby wiedzies co i jak spala:))

[ Dodano: 2010-02-12, 14:12 ]
wstrzelilismy sie w tym samym monecie.))TFSI pisze:ze znacznikiem "1" dzienny ze znacznikiem "2" okresowy
Po dwóch godzinach postoju dzienny licznik sam się kasuje (jeśli chodzi o średnie spalanie) dziennik długo okresowy chodzi cały czas dopóki go nie skakujesz przyciskiem reset w manetce
dodat, ze [2] skasujesz tez z MMI CAR-Setup etc...

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
Re: [A6 C6] jak zmienić wskazanie komputera?
Czy ktoś ma rozwiązanie tego problemu z tematu ?