[A6C5 2.5tdiV6 180 Q]Po wymianie wtryskiwaczy auto nie pali!
[A6C5 2.5tdiV6 180 Q]Po wymianie wtryskiwaczy auto nie pali!
Witam jak w temacie wymieniłem wtryskiwacze i auto nie pali. Nie wiem w czym problem odpowietrzałem ale może robiłem to źle. Proszę o pomoc.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Przed wymiana paliło ?
Wymieniłeś na nowe ? Odpowiednie ? jesli nie nowe to sprawdzone ?
Odpowietrzaj wg procedur podawanych na forum wielokrotnie. Nie wiem, czy robiłeś to dobrze czy źle, ale się postaraj, bo jak mamy Ci pomóc przez internet gdy podałeś tak niewiele informacji ?
Wymieniłeś na nowe ? Odpowiednie ? jesli nie nowe to sprawdzone ?
Odpowietrzaj wg procedur podawanych na forum wielokrotnie. Nie wiem, czy robiłeś to dobrze czy źle, ale się postaraj, bo jak mamy Ci pomóc przez internet gdy podałeś tak niewiele informacji ?
Części samochodowe online - Motostacja pl
- marcin_audi_s6
- Forum Audi A6 / A7
Witam
:shock:
Igus po wymianie musisz odpowietrzyć cały układ. Auto i tak nie zapali CI od strzała. Musisz dłużej pokręcić. Napewno odpali. Nie zapalaj na zaciąg. Pomyśl co może spowodować przeskoczenie rozrządu lub zerwanie paska.
Pozdrawiam
Jakub
Jak masz tak doradzać to lepiej nic nie pisz. :!: :!: <smuty>marcin_audi_s6 pisze:Prawdopodobnie nie jest do końca odpowietrzony , najlepiej weż go odpal na zaciąg. Powinien odpalić.
Igus po wymianie musisz odpowietrzyć cały układ. Auto i tak nie zapali CI od strzała. Musisz dłużej pokręcić. Napewno odpali. Nie zapalaj na zaciąg. Pomyśl co może spowodować przeskoczenie rozrządu lub zerwanie paska.
Pozdrawiam
Jakub
- marcin_audi_s6
- Forum Audi A6 / A7
Jakob pisze:Witam
Jak masz tak doradzać to lepiej nic nie pisz. :!: :!: <smuty>marcin_audi_s6 pisze:Prawdopodobnie nie jest do końca odpowietrzony , najlepiej weż go odpal na zaciąg. Powinien odpalić.
Pozdrawiam
Jakub
Pierwsze słysze że zapalanie na zaciąg może spowodować przeskoczenie rozrządu lub zerwanie paska :evil:
Witam
Pozdrawiam
Jakub
Marcin może dla Ciebie i dla mnie jest oczywiste, że odpalenie na zaciąg jest ostatecznością i że powinno się wrzucić 3 bieg, ale uwierz że widziałem przypadki, gdzie ludziska rozpędzali auta do 50-60km/h i wrzucali 1 bieg. Co jak się już domyślasz wiesz czym się skończyło. No niestety tak bywa... Lepiej tego unikać :!: :mrgreen:marcin_audi_s6 pisze: Pierwsze słysze że zapalanie na zaciąg może spowodować przeskoczenie rozrządu lub zerwanie paska :evil:
Pozdrawiam
Jakub
---------------------------