[Londyn A6 C5 2.4 Avant APS ] Wysokie spalanie !
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dorzuce ze spalanie moze zalezec od stanu sond lambda. Jesli nie reaguja juz one tak szybko jak powinny czyli jak to sie mowi ze sa juz lekko ospale to i automatycznie ECU nie jest w stanie ustalic optymalnej mieszanki i spalanie automatycznie wzrasta.
No i powoli zapychajace sie katalizatory przymulaja silnik wiec nie ma co porownywac kazdego jednego co do litra bo nie wiadomo jak porownac stan naszych samochodow.
No i powoli zapychajace sie katalizatory przymulaja silnik wiec nie ma co porownywac kazdego jednego co do litra bo nie wiadomo jak porownac stan naszych samochodow.
a oprócz stanu sond przepływościomierza i innych jest jeszcze kwestia tego jaką ciężką ktoś ma nogę
ja mam 2.4 177KM w tiptronicu i pali w mieście jakieś 15 a na autostradzie przy około 130 łyka 9-10
mi to odpowiada (więcej jeżdze po autostradach) :-P
a jak komuś przeszkadza to fajne rowery na promocji w tesco widziałem :-D
ja mam 2.4 177KM w tiptronicu i pali w mieście jakieś 15 a na autostradzie przy około 130 łyka 9-10
mi to odpowiada (więcej jeżdze po autostradach) :-P
a jak komuś przeszkadza to fajne rowery na promocji w tesco widziałem :-D
hobbysta
Ja tam tez nie narzekam chociaz myslalem ze zejde ponizej 10L/100 w trasie <predkosc do 100km/h> ale niestety...10 i juz ! :P
Jazda miejska 15L/100
Mam nadzieje ze jak jutro wywale katy to troszke sie poprawi i jeszcze jak ta zima pusci :P
Czy jest jakis sposob na sprawdzenie czy sonda jest jeszcze w dobrym stanie ?
Pozdro
Jazda miejska 15L/100

Mam nadzieje ze jak jutro wywale katy to troszke sie poprawi i jeszcze jak ta zima pusci :P
Czy jest jakis sposob na sprawdzenie czy sonda jest jeszcze w dobrym stanie ?
Pozdro