[A6 C5 2,5 TDI] felgi 16
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 2,5 TDI] felgi 16
Witam zbliża się wiosna ( chyba ) i zastanawiam sie nad alufelgami do mojej niuni ma kolor szaro - niebieski co myślicie o czarnych felach ze srebrnymi rantami ?
możne macie jakieś propozycje jaką firmę wybrać i modele felg - wybieram 16 bo na naszych drogach wiadomo jakich (pełno dziur i kostki brukowej) szkoda auta
możne macie jakieś propozycje jaką firmę wybrać i modele felg - wybieram 16 bo na naszych drogach wiadomo jakich (pełno dziur i kostki brukowej) szkoda auta
S-LINE
pasazer, szkoda było by przejeździć na 16 całe lato... To jak dla mnie profanacja jak dla CCCO... 17" to minimum co mozna na lato wrzucić...
Co do 16 to Ci nie poradze... Osobiście miałem coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item910251448_al ... a4_a6.html
W miare to wyglądało ale tylko w zimie... 16" pasuje do A3... Więc na lato stanowczo odradzam...
Co do 16 to Ci nie poradze... Osobiście miałem coś takiego:
http://moto.allegro.pl/item910251448_al ... a4_a6.html
W miare to wyglądało ale tylko w zimie... 16" pasuje do A3... Więc na lato stanowczo odradzam...
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak jak koledzy, polecam minimum 17 na lato
Sam miałem letnie 16 i lipnie A6 na tych kółkach wygląda (za male do proporcji auta) co do zmiany z 16 na 17 byłem negatywnie nastawiony, że spadnie komfort, że pognę felgi itp.... MYLIÂŁEM SIę
Komfort jazdy praktycznie się nie zmienił (może temu że zamiast 225/45/17 mam oponki 205/50/17?) raz wjechałem w konkretną dziurę że myślałem, że wyrwało mi zawieszenie - huk i łomot niesamowity - efekt - faktycznie opona ucierpiała, mały guzek z boku, felga nie ruszona, zawieszenie wytrzymało :-P myśle, że przy kołach 16 calowych też by opona ucierpiała.
Teraz po jednym sezonie turlania się na 17stkach myślę o 18 S-LINE bo te 17 jednak też są zbyt małe do A6stki...
W podpisie jest link do P.J i tam mozesz podejrzeć jak wygląda A6 na 17stkach - bez rewelacji, zbyt małe kółka

Teraz po jednym sezonie turlania się na 17stkach myślę o 18 S-LINE bo te 17 jednak też są zbyt małe do A6stki...
W podpisie jest link do P.J i tam mozesz podejrzeć jak wygląda A6 na 17stkach - bez rewelacji, zbyt małe kółka

A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Smotek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Zgadzam się z poprzednikami że 16" to zdecydowanie za mało obecnie mam 18" na lato i to jest jak dla mnie minimum :mrgreen: więc przemyśl sobie te 16" bo dla opon które masz nie warto cały sezon oszpecać auta. Tu masz 17" za nie wielką kasę z oponami http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=931610109
zamiast krwi benzyna, zamiast serca turbina:-)
-
- Forum Audi A6 / A7
A mi się wydaje,że 16 to rozsądny wybór,jeżeli ktoś wie,że będzie jeździć po fatalnych nawierzchniach. Ja na lato mam 17 i w zeszłym sezonie (od czerwca do grudnia) dwa razy oddawałem do prostowania,bo niestety droga do moich przyszłych teściów jest w fatalnym stanie
I naprawdę starałem się uważać i omijać dziury.
Tak więc może 16 to wcale nie taki zły pomysł,chodzi oczywiście o ich funkconalność.
Czasem lepiej postawić na praktyczność niż na ładny wygląd

Tak więc może 16 to wcale nie taki zły pomysł,chodzi oczywiście o ich funkconalność.
Czasem lepiej postawić na praktyczność niż na ładny wygląd

-
- Forum Audi A6 / A7
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Cześć :-D ,nic dodać,nic ująć,felgi MOMO są piękne i dość drogie,a najwyższa półka od rozmiaru 17" wzwyż-to już piekielnie drogie 8-) :-P ,no może dla Ciebie bez "piekielnie'pasazer pisze:kurcze możecie sie wypowiedzieć na temat felg firmy MOMO ? bo troche zeszliśmy z tematu

Miałem dawno temu auto z felgami właśnie tej włoskiej firmy,coś podobnego jak na zdjęciu poniżej,wiem,ze byly właściciel auta płacił prawie 400 euro za sztukę,bez opony oczywiście :lol:
Ale,jeżeli chodzi o mnie,to mogę Ci z czystym sumieniem polecić tę markę felg,po pierwsze-kultowa nazwa rozpoznawana już w przedszkolu :-P ,po drugie do jakości wykonania nie można mieć zastrzeżeń,po trzecie,jak Ci się znudzą,i zechcesz sprzedać,to bardzo szybko znajdziesz klienta :-D
16stki są dość tanie (mówimy o nówkach),w porównaniu do wyższych rozmiarów.Z kolei 17stki,takie ze środkowej półki zaczynają się od 300zł,takze nie jest aż tak tragicznie,no chyba,ze chcesz używane,to wiadomo,że ceny nawet tych najwyższych modeli sprzed roku,dwóch czy trzech są do przełknięcia

A tu na deser parę sztuk w kolorach,jakie może Ci podpasują pod Twoje auto:
Pozdr

[ Dodano: 2010-03-09, 09:20 ]
Tu masz jeszcze cennik tej pierwszej czarnej felgi na górze,wcześniej mi umknął gdzieś

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl