Witam, posiadam audi z wyzej wymieniona skrzynia automatyczna. Od jakiegos miesiaca komputer wchodzil w tryb awaryjny skrzyni i zaczely pojawiac sie szarpniecia przy ruszaniu, przy redukcji biegow i przy hamowaniu. Oddalem samochod do mechanika specjalizujacego sie wlasnie w skrzyniach automatycznych i powiedzial mi On nastepujaca rzecz:
- regeneracja komputera skrzyni
- wymiana 2ch kol (nie wiem jakich dokladnie, nie znam sie na tym) w skrzyni
- wymiana lancucha w skrzyni
Poinformowal mnie rowniez, ze koszt calej naprawy to 8.5 tys zl.
Teraz mam do Was prosbe, czy to nie jest zbyt wygorowana cena? Moze spotkaliscie sie z czyms takim? Moze mozna kupic gdzies uzywana skrzynie i ja po prostu podmienic?
Bardzo prosze o opinie i rady, bo kompletnie sie na tym nie znam, a chcialbym tym samochodem jeszcze pojezdzic, a nie ukrywam, ze koszt 8.5 tys to 1/4 wartosci samochodu.
Pozdrawiam
[A6 C5 2.5] Naprawa skrzyni automatycznej tiptronic.
- Ravsik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Zajedz kolego go SSerwis. Ja jestem po naprawie multitronika. Polowa czesci nowa, nowy sterownik, nowa obudowa skrzyni, nowy soft na 7lameli, przygotowanie multi do CHIPa i zaplacilem 6.000zl
Montaż PDC tył Audi A6 C6 /]Forum dyskusujne.[/URL]
Mody:
2.0 TFSI 230KM / 370Nm
- przod polift
- tyl polift
- stołki S-LINE
- AAS
- APS
- SDS
- licznik 3G od S6
Mody:
2.0 TFSI 230KM / 370Nm
- przod polift
- tyl polift
- stołki S-LINE
- AAS
- APS
- SDS
- licznik 3G od S6
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
zabiłbym go śmiechemspinacz pisze:- regeneracja komputera skrzyni
Poinformowal mnie rowniez, ze koszt calej naprawy to 8.5 tys zl.
albo sam zrobił jakie jaka, ze głowa mała
głównie chodzi mi o REGENERACJę komputera skrzyni
ktoś kto tak stwierdza w tipie to musi być ostro rąbnięty, naprawdę szkoda gadać, masakra jednym słowem
co do ceny naprawy to chyba koleś nie jest normalny, a nawet na pewno
nie słyszałem jeszcze o takie cenie w naprawie tipa
znajomy naprawią, totalna regeneracja, bo się skrzynia zatarła i już auto nie jechało coś ok 6 tysi
SSerwis pewnie sporo taniej by to zrobił
więc Tobie radzę ich odwiedzić, masz szczęście (w nieszczęściu) aby do niech podjechać bo to kawałek od Krakowa, wpisz w google SSerwis i masz wszystko na tacy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
górna granica ceny za odbudowę tipa jaką usłyszałem od mechanika (sensownego) to 4 tys). moja przygoda z wysypaną skrzynią zakończyła się cena 3,2 tys.
Swoją drogą niezły biznes - zaraz daję w ogłoszeniach, że naprawiam tipy - tanio - za 6 tys. Lawetę sobie kupię i będę woził klientowe auta na 2 dni do zakładu - min. 2 koła na jednym przytulę - biznes że hej
Swoją drogą niezły biznes - zaraz daję w ogłoszeniach, że naprawiam tipy - tanio - za 6 tys. Lawetę sobie kupię i będę woził klientowe auta na 2 dni do zakładu - min. 2 koła na jednym przytulę - biznes że hej

- paw1972
- Forum Audi A6 / A7
Kolega Spinacz ma multitronika i to zapewnie w zestawieniu z silnikiem AYM o mocy 155 KM. Pan mechanik nawet nie raczył o tym powiedzieć, lub zapodał ściemę aby oczarować klienta swoją wiedzą
Reszta to chyba tak jak piszecie - najlepiej jakby auto na lawetę do Sserwisu i po dwóch dniach z powrotem w Krakowie a Pan "Ekspert" do przodu może być nawet dobre 4 i więcej tys. zł. Aby nie robić większego OT podam tylko jeden przykład - w Kołobrzegu jeden z zakładów mechanicznych reklamuje się naprawą multitroników, po czym skrzynię wyciągają ! i wioza do Koszalina (42 km dalej). Magicy z Koszalina zamawiają części u Palki koło Gliwic (ÂŚląsk). Po czym rzekomo naprawiona skrzynia trafia z powrotem do Audi a klient oczarowany płaci 7-10 tys. zł Masakra ! Pan z Krakowa może bierze części od Palki, może z Midparts, nie istotne, ale kasuje jakieś 100 % więcej niż przykładowy Sserwis. Spinacz zrób tak jak napisali koledzy powyżej - innej opcji jeśli chodzi o dobrą naprawę nie ma. Weźmiesz sobie auto zastępcze na czas naprawy (maks. 2 dni, ale z 2-3 tyg. terminy oczekiwania na naprawę) lub nocleg w miłym holetu 1.5-2 km obok. A wiedzę, którą przekaże tobie p. Sopa w trakcie jazd próbnych nikt inny nie jest w stanie tak przekazać i jest bezcenna.
pozdr.

pozdr.

2.5 TDI AYM 2002