[A6 c5] jak zdjąć uchwyt na kubki
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 c5] jak zdjąć uchwyt na kubki
Witam chciałem się dowiedzieć jak zdjąć z przedniej deski rozdzielczej uchwyt na kubki bo mi się ostatnio nie wysuwa muszę podważać żeby go wysunąć chyba jakaś sprężynka poszła albo coś nie wiem i muszę to sprawdzić.Pozdrawiam
Re: [A6 c5] jak zdjąć uchwyt na kubki
-zdejmujesz ostrożnie listwę maskującą (najlepiej podłożyć jakieś drewienko lub szmatkę i podważyć raz z jednej raz z drugiej strony jakimś miękkim, jednocześnie sztywnym przedmiotem)-od biedy może to być śrubowkrętdarkon1000 pisze:Witam chciałem się dowiedzieć jak zdjąć z przedniej deski rozdzielczej uchwyt na kubki bo mi się ostatnio nie wysuwa muszę podważać żeby go wysunąć chyba jakaś sprężynka poszła albo coś nie wiem i muszę to sprawdzić.Pozdrawiam
-na samej górze po zdjęciu osłony zobaczysz takie 4 metalowe zatrzaski (coś ala mocowania dla wkrętów) i ;jednen cienki śrubowkręt wkładasz pod spód tego zatrzasku, starając się lekko go unieść od dołu, a drugim czymś cienkim wyciągasz go (może być pęseta)
-2 lewe trzymają to co masz po lewej i adekwatnie, 2 z prawej, co co masz z prawej
-jak wyciągniesz conajmniej 2 (z lewej lub prawej) zaczepy, delikatnie wysuń uchwyt lub przyciski (są na przewodach)
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...