witam
kilka dni temu pisałem o wymianie termostatu,ale co sie okazało to chyba nie on jest przyczyną niskiej temperatury bo wentylator ciagle pracuje od odpalenia silnika i nie przestaje.Jaka może byc tego przyczyna?Może jest to wina czujnika wentylatora,jeżeli tak to może podpowiecie gdzie on się znajduję?a może czujnik temperatury silnika przeklamuję i dlatego włącza się wentylator?
z góry wielkie dzieki
pozdrawiam
[a6 c5 2.4] dlaczego wentylator ciągle pracuję?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: [a6 c5 2.4] dlaczego wentylator ciągle pracuję?
jesli chodzi ci o wentelator elektryczny to on zawsze sie kreci jak jesz kiimatronik na automamar6 pisze:witam
kilka dni temu pisałem o wymianie termostatu,ale co sie okazało to chyba nie on jest przyczyną niskiej temperatury bo wentylator ciagle pracuje od odpalenia silnika i nie przestaje.Jaka może byc tego przyczyna?Może jest to wina czujnika wentylatora,jeżeli tak to może podpowiecie gdzie on się znajduję?a może czujnik temperatury silnika przeklamuję i dlatego włącza się wentylator?
z góry wielkie dzieki
pozdrawiam

mowie o tym wentylatorze po lewej stronie jak sie stoi na wprost samochodu. Musze to sprawdzić czy ciagle pracuje czy jak jest wlaczona klimatyzacja.sprawdze to dzisiaj i dam znac czy jak kolwiek reaguje na wlaczenie i wylaczenie klimatyzacji.
w kazdym badz razie daje bardzo zimne powietrze i moze dlatego samochod nie jest w stanie osiagnac 90 stopni?!
w kazdym badz razie daje bardzo zimne powietrze i moze dlatego samochod nie jest w stanie osiagnac 90 stopni?!

goly191 pisze:rozumiem, że chodzi Ci o wentylator klimymamar6 pisze:wentylator ciagle pracuje od odpalenia silnika i nie przestaje.Jaka może byc tego przyczyna?
jeżeli chodzi od uruchomienia silnika to padł czujnik na wyjściu płynu z chłodnicy (z dołu - niebieski)
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
on się zawsze załącza jak kimę się włączamamar6 pisze:Musze to sprawdzić czy ciagle pracuje czy jak jest wlaczona klimatyzacja.sprawdze to dzisiaj i dam znac czy jak kolwiek reaguje na wlaczenie i wylaczenie klimatyzacji.
kontrolka od ECON ma się palić, aby klima była wyłączona
zawsze możesz sprawdzić odpinając kostkę od tego czujnika co wspomniałem, to będziesz wiedział o co kaman (z tego co pamiętam to tak, mój wyeliminowałem )
Re: [a6 c5 2.4] dlaczego wentylator ciągle pracuję?
miałeś racje klima była włączona.. 

mariusz888 pisze:jesli chodzi ci o wentelator elektryczny to on zawsze sie kreci jak jesz kiimatronik na automamar6 pisze:witam
z góry wielkie dzieki
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel